"GAP'ın merkezi"nde zeytin atağı

Şanlıurfa'da hayata geçirilen Sosyal Koruma Amaçlı Tarım Projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Bankası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iş birliğinde, 5 bin hektar araziye bir milyon zeytin fidanı dikilecek.

Haberler 13.01.2017 - 15:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan yazl açklamaya göre, Vali Güngör Azim Tuna, Tarm Reformu Genel Müdürlüü Daire Bakan Bekir Stk Özbek, l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürü Murat çakmakl, FAO ve Dünya Bankas yetkililerinin katlmyla 50 milyon dolar hibe destekli Sosyal Koruma Amaçl Tarm Projesi kapsamnda toplant düzenlendi.

Toplantda, proje kapsamnda Tek Tek Dalar Milli Park dnda kalan 5 bin hektarlk araziye bir milyon zeytin fidan dikilmesi kararlatrld.

Vali Tuna, toplantda yapt konumada, proje için anlurfann seçilmesinin önemli ve anlaml olduunu belirtti.

GAPn merkezinde zeytin ata

anlurfann Türkiyenin önemli bir medeniyet beii özelliini tadn ifade eden Tuna, unlar kaydetti:

u anda Suriyedeki savatan dolay 500 bini akn Suriyeli kardeimizi barndryoruz. nsani yardmlar bir yere kadar yeterli oluyor. Bir taraftan da hayat devam ediyor. Kendi ayaklar üzerinde durabilmeleri için sivil toplum kurulular ve yabanc yardm kurulularnn destekleriyle zaman zaman baz faaliyetler yaplyor. Bu vesileyle 3 yllk bir proje kapsamnda birçok kiiye de yeni istihdam kaplar açlacak. anlurfa potansiyeli yüksek bir il. Sulama alanlar her geçen gün artyor. Bu projeyi, ilimizin hem maddi hem de manevi anlamda kalknmasna destek olacak bir çalma olarak görüyorum. Projeyi farkl insanlarn bir arada çalmas, gelecek nesillerin bar içerisinde yaamasna katk verecek önemli bir unsur olarak görüyorum.

Dünya Bankas ve FAO yetkilileri de Tunaya desteklerinden dolay teekkür ederek, yaptklar çalmalar hakknda bilgiler verdi.

Ana Sayfaya Git