GAP'tan bölge turizmine "mobil" destek

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından yerli ve yabancı turistlerin, bölge kentlerinde daha kaliteli zaman geçirebilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan mobil gezi rehberi hizmete girdi.

Haberler 02.05.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP BK Bakan Sadrettin Karahocagil, bölgede sulama, enerji ve tarmn yan sra aralarnda turizmin de bulunduu yaklak 300 sektöre ekonomik anlamda ciddi destek verdiklerini belirtti.

Köklü tarihi, doal zenginlikleri ve inanç turizmi alanndaki potansiyeliyle bölgenin her yl binlerce yerli ve yabanc turisti arladn hatrlatan Karahocagil, ziyaretçilere profesyonel olarak rehber destei sunmaya karar verdiklerini söyledi.

Karahocagil, tarih boyunca bölge corafyas için kullanlan Mezopotamya ismini oluturduklar turizm markasna verdiklerini bildirdi.

nternet sitesi ve mobil arayüzü bulunan uygulama sayesinde gezi rehberi, harita, yeme-içme, konaklama ve ehir rotalarnn ayr ayr yer aldn aktaran Karahocagil, uygulamann Türkçenin yan sra ngilizce olarak da kullanlabildiini ifade etti.

Karahocagil, uygulama sayesinde bölge kentlerindeki tarihi ve turistik mekanlar ayn çat altnda topladklarn ve 1 ila 5 güne yaylan bir yol haritas hazrladklarn dile getirdi.

- çevresindeki krizlere ramen bölge sakin

Bölgenin turizm potansiyelinin dünya ile rekabet edebilecek düzeyde olduunu vurgulayan Karahocagil, öyle devam etti:

Gaziantepin gastronomisi, Adyamann Nemrutu, anlurfann Göbeklitepe ve Harran, Mardini, Hasankeyf, Siirt Veysel Karani Türbesi, Diyarbakr surlar ve antik ehriyle inanlmaz... Elimizde ciddi deerler var, bu deerleri dünyayla paylamak istiyoruz. Bölgemiz turizm olarak dünya piyasasnda rekabet gücüne sahip ancak imajmz ve algmz düzeltmemiz lazm. Yan bamzda yllardr devam eden ve zaman zaman alevlenen bir sava var, çevremizde skntlarmz çok. Bu açdan bölgeyi tekrar dünyaya hatrlatalm dedik, aslnda çevremizdeki krizlere ramen bölgemizdeki normal sokak hayatnn çok sakin olduunu görüyoruz.

- Turizmde ehirler ayrlmaz

Bölge illerinin turizm potansiyelini bir destinasyon altnda birletirdiklerine iaret eden Karahocagil, unlar kaydetti:

Bu çerçevede çalmamz tamamladk. mezopotamya.travel sitesine girenler denileni anlayacak. Bölgemizdeki hemen hemen tüm altyap, kültürel ve tarihi deerlerimizi haritamza ve veritabanmza iledik. Yenilecek, içilecek yatlacak yerleri yani tüm turizm alt yapsn ciddi bir veritaban sayesinde bir araya getirdik. Birer, ikier, üçer günlük destinasyonlar ayarladk, mobil uygulamamz gelitirdik. Mezopotamya Gezi Rehberiyle girilip, mobil uygulamamz görebilirler. Mezopotamya artk aynen Kapadokya gibi bölgemizin marka ismi olacak. Bütün bölgenin turizm faaliyetleri burada görülebilecek. Gaziantep, anlurfa ve Mardinin de mutlaka marka deerleri var, çabalarmz birletirmemiz lazm. Turizm denilince artk Gaziantepi anlurfadan, anlurfay Mardinden, Mardini Diyarbakrdan, Diyarbakr Adyamandan ayrmann da bir anlam yok. Ayrca turistin kal süresini uzatmak istiyorsak bütün bu destinasyonlar birlikte kullanmak zorundayz. Biz bu anlamda Mezopotamya çats altnda turizm, tantm faaliyetlerinin yaplmasn istiyoruz. Buna dönük tüm hazrlmz ve dokümantasyonumuzu yaptk bütün bölgedeki illerimizin hizmetine sunduk. nallah bundan sonra birlikte büyük uluslararas fuarlara birlikte katlp Mezopotamya markasn tantacaz.

Ana Sayfaya Git