GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarları 16 ocak’ta açılacak

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu:“Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektörlerinde yüksek katma değer; istihdam artışı, sürdürülebilir üretim ve kalkınmaya katkı sağlayacaktır”

Haberler 15.01.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Sanayi Odas (GSO) Yönetim Kurulu Bakan Adil Sani Konukolu, Gda, tarm ve hayvanclk sektörlerinde yüksek katma deer, istihdam art, sürdürülebilir üretim ve kalknmaya katk salayacaktr dedi.

Konukolu, 16-20 Ocak tarihlerinde düzenlenecek ve açl törenine, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabann katlaca, GAPTARIM Tarm, Tarm Teknolojileri ve Hayvanclk Fuar ile GAPFOOD Gda Fuarna ilikin yapt deerlendirmede, fuarn bölgede gda ve tarm sektörlerine yön verecek önemde olduunu söyledi.

Türkiye ve dünyann en önemli ve stratejik sektörleri arasnda yer alan gda, tarm ve hayvanclk sektörünün doru kitlelere ulamasnda fuarlarn çok önemli yet tuttuunu belirten Konukolu, Bu sektörlere daha fazla destek verilmesi ve var olan desteklerin daha da artrlmasyla verimlilik ve üretimin de artacan düünüyorum eklinde konutu.

Katma deeri yüksek gda ve tarm ürünleri üretimi ve ihracatnn, pastadan daha çok pay alnmas ve dolaysyla bu sektörlerin gelecei açsndan önem tadna vurgu yapan Konukolu, Gda, tarm ve hayvanclk sektörlerinde yüksek katma deer, istihdam art, sürdürülebilir üretim ve kalknmaya katk salar. Bunun için de teknoloji kullanm ve Ar-Ge çalmalar desteklenmeli ifadelerine yer verdi.

GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarlar

GSO, Gaziantep Ticaret Odas, Gaziantep Tarm l Müdürlüü, Gaziantep Tarm Kredi Kooperatifleri Birlii, Gaziantep Ziraat Odas, Gaziantep Ticaret Borsas, Güneydou Anadolu hracatç Birlikleri destekleriyle, 16-20 Ocak tarihleri arasnda Akort Fuarclk tarafndan düzenlenecek fuarlar, 250 bin kiinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Ülkemizde istihdam alan en geni sektörler arasnda yer alan gda, tarm ve hayvanclk sektörünü bir araya getirecek fuarlara bata Gaziantep olmak üzere; Adana, Adyaman, Aksaray, Ankara, Hatay, Isparta, stanbul, zmir, Kilis, Konya, Kocaeli, Mersin, Samsun, Sakarya, anlurfa, Trabzon ve Vandan 180 firma ve marka katlacak.

Ana Sayfaya Git