Güney Kore'deki teknolojiyi Van'a taşıyacaklar

Van'da yatırım yapmaya karar veren Güney Koreli iki iş adamı, YYÜ Teknokent bünyesinde kuracakları fabrikada ülkelerindeki son teknolojiyle üretecekleri medikal ürünleri Avrupa'ya pazarlayacak

Haberler 07.07.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güney Koreli i adam Hong Mun G:

çok iyi bir teknoloji kullanyoruz. Ülkemizdeki bu teknolojiyi burada kullanarak büyük iler baarmak istiyoruz

YYÜ Rektörü Peyami Battal:

Teknolojinin Vana gelmesi hem üniversitemiz hem de esnafmz açdan yeni bir ufuk açacak

Vanda Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent bünyesinde fabrika kurmaya karar veren Güney Koreli i adamlar Hong Mun G ve Shin Jung Won, ülkelerindeki son teknolojiyle üretecekleri medikal ürünleri Avrupaya pazarlamay amaçlyor.

Türkiyeye gelen Güney Koreli i adamlar Hong Mun G ve Shin Jung Won, genç nüfusun fazla olduu Vanda yatrm yapma karar ald.

Bu kapsamda Vanl i adamlar Gökmen Aytin ve ve Serdal Kartal ortaklnda kentte çeitli ziyaretler gerçekletiren yabanc yatrmclar, YYÜ Teknokent bünyesinde medikal malzeme üretimi yaplacak bir fabrika kurmak için çalma balatt.

Kentte 10 milyon dolar maliyetle kurulmas planlanan fabrikada, invaziv rf ve plazma teknolojisi ile genertor ve tek kullanmlk problar, minimal endoskopi teknolojisi ile tek kullanmlk epidural, perkütan görüntüleme sistemleri, kardiyoloji ve kalp damar tedavisinde kullanlan ürünlerin üretiminin yaplmas planlanyor.

Vandan dünyaya açlmak istiyoruz

adam Hong Mun G, AA muhabirine Türkiyeyi ve Van çok sevdiini anlatt.

Türkiye ve Güney Korenin benzer mevsim özelliklerine sahip olduunu anlatan Hong, Türkiyede çok büyük bir firmayla çalacaz. Burada yapacamz yatrmla ilgili büyük ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Bu nedenle Türkiyede olduum için büyük gurur duyuyorum. dedi.

yi bir planlamayla güzel sonuçlar almay planladklarn belirten Hong, öyle devam etti:

Öncelikle Türkiyeyi karde ülke olarak görüyoruz. Güney Kore Savanda Türkiye bize çok büyük yardm etti. Bu nedenle Türkiyeyi çok seviyoruz. Ülkemizde büyük firmayz. Omurgayla ilgili medikal ürünler üretiyoruz. çok iyi bir teknoloji kullanyoruz. Ülkemizdeki bu teknolojiyi burada kullanarak büyük iler baarmak istiyoruz. Van bulunduu jeopolitik konum itibariyle çok önemli bir noktadr. Deniz büyüklüünde göle sahip. Bizim de hayalimiz en az bu deniz kadar büyük. yi sonuç almak istiyoruz. Vandan dünyaya açlmak istiyoruz, bu nedenle buraya geldik.

Genç nüfusun fazla olmas büyük avantaj

adam Gökmen Aytin de Vanda yatrm yapmak isteyenler için tüm koullarn mevcut olduunu dile getirerek, Güney Koreli ortaklaryla nano teknolojisi kullanarak üretim yapmay planladklarn söyledi.

Vann yatrm için ciddi bir potansiyele sahip olduunu anlatan Aytin, Burada genç nüfusun fazla olmas büyük avantaj. YYÜ bata olmak üzere yerel yönetimlerden de büyük destek alyoruz. dedi.

Aytin, katma deeri yüksek ürünler üreteceklerini ifade ederek, unlar kaydetti:

Ortaklarmzla yaklak 10 milyon dolar civarnda bir yatrm yapmay hedefliyoruz. Ama üreteceimiz ürünlerin katma deeri önemlidir. Bu ürünlerin katma deeri belki yllk 10 kat olacaktr. Üreteceimiz ürünleri Avrupa ülkeleri bata olmak üzere birçok ülkeye pazarlayacaz. Yatrmmzla ilk bata 30 kalifiye personel istihdam edeceiz. Bu says sürekli artacak.

YYÜ Rektörü Peyami Battal da daha önce ranl yatrmclarn da kente yatrm yaptklarn anmsatarak, Vann son zamanlarda yabanc yatrmclarn gözde merkezi haline geldiini aktard.

YYÜ bünyesindeki Teknokentin uluslararas bir nitelik tadn kaydeden Battal, u deerlendirmede bulundu:

Güney Koreli i adamlarnn Vanda yatrm yapmas çok önemlidir. Artk tbbi cihazlarn üretimi Vanda yaplacak. Güney Koreli i adamlar böyle bir yatrm için Teknokentimize bavurdular. Onlar için yer tahsisi yaptk. Ksa sürede burada bir fabrika yapacaklar. Tpta kullanlan cihazlarn inovasyon ve ArGesini burada yapacaklar. Teknolojinin Vana gelmesi hem üniversitemiz hem de esnafmz açdan yeni bir ufuk açacak. Bunun yannda tüm dünyaya sat yaplacak ürünler Van meneli olacak. Bu çok önemli.

Ana Sayfaya Git