Güzeloğlu: Peynirciler Çarşısı yeniden yapılacak

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Peynirciler Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek şehrin mimari yapısını yansıtan yeni bir çarşının yapılacağını söyledi.

Haberler 16.10.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Peynirciler çars esnafyla bir araya gelerek, esnafn çok iyi artlarda ticaret yapabilecei, ehrin mimari yapsn yanstan yeni bir çarnn yaplacan müjdesini verdi.

Valilik Hevsel Salonunda Peynirciler çars esnafyla bir araya gelen Güzelolu, görev süresinde sürekli esnafn yannda olduklarn ve hizmet ettiklerini belirterek bu konuda ilk olarak Esnaf Daire Bakanln kurduklarn ifade etti.

Kurduklar daire bakanlyla esnafn skntlarn daha hzl bir ekilde çözeceklerini kaydeden Güzelolu, Yaptmz deerlendirmeler, karlkl görümeler, benim zaman içerisinde esnafmzla karlkl sohbetlerimizde ilimizde gündeme gelen; Ama bugüne kadar hep ertelenen, ötelenen çözümü geciken bütün meselelerde çok hzl yol alma gibi bir amacmz var. dedi.

Yeni çarda esnaf daha nitelikli hizmet verecek

Peynirciler çarnn bu kentte yakmadn ve esnaf da zor durumda braktn dile getiren Güzelolu, çarnn düzelmesi ve iyiletirilmesinin hep gündemde olduunu ama yaplmadn belirtti. Bu konuda Vakflar Genel Müdürü Adnan Ertan ile görümelerinin olduuna dikkat çeken Güzelolu, Vardmz ve karara baladmz konulardan biri de peynirciler çarmz ve bunun durumuydu. Geçmiten bu yana mazbut bir vakf olarak Vakflar Genel Müdürlüü mülkiyetinde olan ve 84 kiracmzn bizden kirac olduu peynirciler çarsnda bugünkü haliyle daha iyi daha güzel ve daha nitelikli bir hizmeti elde edeceimiz çok açk. açklamalarnda bulundu.

Proje Diyarbakrn ruhunu yanstacak

Yaplacak projenin içeriine ilikin bilgi veren Güzelolu, Yaplacak proje Diyarbakrn ruhuna, mimarisine yakan bir bina olacak. Sadece sizlerin esnaf olarak sat deil, belki mimari içerisinde ayrntlar paylalacak, konuulacak her bir dükknn arlayaca, belki sunum yapaca bir pozisyonu, bir zenginlii olacak. Peynirin sadece alm-satm yapld bir yer olmann ötesinde, tadld, peynir ile birlikte bu zenginliin bir ekonomik faaliyet içerisinde, deerlendirildii ortak alanlar olacak. Yine koruma amaçl imar plannda verilen bir hakla orada çalacaz yeraltnda bir otopark o bölgede rahatlatc alverie gelenlerin Ticaret anlamnda faydalanaca ve bir ekilde çok önemli çevre ile bütünleecek bir kazanm olarak, proje içine konulacak. ifadelerini kulland.

Kirac esnafn hakk baki kalacak

Yeni çarda bütün kirac esnafn hakknn baki kalacan dile getiren Güzelolu, Diyarbakra yakan ve yaran bir proje olacak Vakflar Genel Müdürlüümüz ve ekibimiz imdiden proje çalmalarna baladlar. Biz de Büyükehir Belediyesi olarak imar da çok ksa sürede, bu çalmay karlayacaz ve inallah Allah nasip ederse, çok ksa bir zamanda bugünkü Peynirciler çarsn unutup yepyeni bir Peynirciler çarsnda hizmet vermeye ve esnafmz olarak faaliyetinizi yapmaya çaracaz. eklinde konutu.

Konumann ardndan Peynirciler çars esnaf, çarnn mimari özellii, konumu ve tarihçesi ile mevcut kiraclarn durumuyla ilgili bir sunum gerçekletirerek Güzelolunu bilgilendirdi.

Ana Sayfaya Git