Görüş Bildir

Güzeloğlu: Peynirciler Çarşısı yeniden yapılacak

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Peynirciler Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek şehrin mimari yapısını yansıtan yeni bir çarşının yapılacağını söyledi.

Güzeloğlu: Peynirciler Çarşısı yeniden yapılacak

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Peynirciler Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek, esnafın çok iyi şartlarda ticaret yapabileceği, şehrin mimari yapısını yansıtan yeni bir çarşının yapılacağını müjdesini verdi.

Valilik Hevsel Salonunda Peynirciler Çarşısı esnafıyla bir araya gelen Güzeloğlu, görev süresinde sürekli esnafın yanında olduklarını ve hizmet ettiklerini belirterek bu konuda ilk olarak Esnaf Daire Başkanlığını kurduklarını ifade etti.

Kurdukları daire başkanlığıyla esnafın sıkıntılarını daha hızlı bir şekilde çözeceklerini kaydeden Güzeloğlu, “Yaptığımız değerlendirmeler, karşılıklı görüşmeler, benim zaman içerisinde esnafımızla karşılıklı sohbetlerimizde ilimizde gündeme gelen; Ama bugüne kadar hep ertelenen, ötelenen çözümü geciken bütün meselelerde çok hızlı yol alma gibi bir amacımız var.” dedi.

“Yeni çarşıda esnaf daha nitelikli hizmet verecek”

Peynirciler çarşının bu kentte yakışmadığını ve esnafı da zor durumda bıraktığını dile getiren Güzeloğlu, çarşının düzelmesi ve iyileştirilmesinin hep gündemde olduğunu ama yapılmadığını belirtti. Bu konuda Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertan ile görüşmelerinin olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, “Vardığımız ve karara bağladığımız konulardan biri de peynirciler çarşımız ve bunun durumuydu. Geçmişten bu yana mazbut bir vakıf olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve 84 kiracımızın bizden kiracı olduğu peynirciler çarşısında bugünkü haliyle daha iyi daha güzel ve daha nitelikli bir hizmeti elde edeceğimiz çok açık.” açıklamalarında bulundu.

“Proje Diyarbakır’ın ruhunu yansıtacak”

Yapılacak projenin içeriğine ilişkin bilgi veren Güzeloğlu, “Yapılacak proje Diyarbakır'ın ruhuna, mimarisine yakışan bir bina olacak. Sadece sizlerin esnaf olarak satışı değil, belki mimari içerisinde ayrıntıları paylaşılacak, konuşulacak her bir dükkânın ağırlayacağı, belki sunum yapacağı bir pozisyonu, bir zenginliği olacak. Peynirin sadece alım-satım yapıldığı bir yer olmanın ötesinde, tadıldığı, peynir ile birlikte bu zenginliğin bir ekonomik faaliyet içerisinde, değerlendirildiği ortak alanları olacak. Yine koruma amaçlı imar planında verilen bir hakla orada çalışacağız yeraltında bir otopark o bölgede rahatlatıcı alışverişe gelenlerin Ticaret anlamında faydalanacağı ve bir şekilde çok önemli çevre ile bütünleşecek bir kazanım olarak, proje içine konulacak.” ifadelerini kullandı.

“Kiracı esnafın hakkı baki kalacak”

Yeni çarşıda bütün kiracı esnafın hakkının baki kalacağını dile getiren Güzeloğlu, “Diyarbakır'a yakışan ve yarışan bir proje olacak Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve ekibimiz şimdiden proje çalışmalarına başladılar. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak imar da çok kısa sürede, bu çalışmayı karşılayacağız ve inşallah Allah nasip ederse, çok kısa bir zamanda bugünkü Peynirciler Çarşısını unutup yepyeni bir Peynirciler Çarşısı'nda hizmet vermeye ve esnafımız olarak faaliyetinizi yapmaya çağıracağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Peynirciler Çarşısı esnafı, çarşının mimari özelliği, konumu ve tarihçesi ile mevcut kiracıların durumuyla ilgili bir sunum gerçekleştirerek Güzeloğlu’nu bilgilendirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi