GYODER: Peşinatın düşürülmesi önemli kesimi harekete geçirecek

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, konutta asgari peşinatın yüzde 10'a düşürülmesinin, peşinatını tamamlayamadığı için konut alımını ertelemek zorunda kalan önemli bir kesimi harekete geçireceğini bildirdi.

Haberler 20.03.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetgin, yapt yazl açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklad Ekonomik stikrar Kalkan paketi kapsamnda konutta kredilendirilebilir miktarn yüzde 90a çkarlmasna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs salgnnn önüne geçmek ve ekonomik riskleri en aza indirmek için alnan önlemlerin hayati önemde olduunu vurgulayan Yetgin, gayrimenkul sektörünü yönelik düzenlemenin hem sektör hem de konut alclar açsndan çok önemli olduunu anlatt.

PENATIN DÜÜRÜLMES

Yetgin, 500 bin lirann altndaki konutlarda kredilendirilebilir miktarn yüzde 80den yüzde 90a çkarlmasna ilikin, Asgari peinatn yüzde 10a düürülmesi peinatn tamamlayamad için konut almn ertelemek zorunda kalan önemli bir kesimi harekete geçirecektir. Bakanmz ve ilgili tüm bakanlklarmzn destekleriyle gayrimenkul sektörü, bu süreçten de güçlenerek çkacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün, kamunun yeni yol haritasna paralel bir ekilde tekrar hareketleneceine, büyümeye ve gelimeye devam edeceine inandklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git