Hayvan sağlığı korunacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, "Buzağı Ölümlerinin Nedenleri ve Alınacak Önlemler ile Marazi Madde Alma ve Gönderme Usul ve Esasları" konusunda hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi.

Haberler 03.03.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilgilendirme seminerine veterinerler ve hayvan yetitiricileri katld. l Müdür Yardmcs Mehmet Hüseyinolu, buzalarn büyükba hayvan yetitiricilii yapanlar için en önemli gelir kayna olduuna iaret etti.

BUZAI KAYIPLARI SON BULSUN

Oluacak buza kayplarnn yetitiricilerin kazancn etkilediini belirten Hüseyinolu, özellikle hayvanclk iletmelerinde biyo güvenlik kurallarna riayet edilmesi, doduunda buzaya ilk az sütünün verilmesinin ve alarnn zamannda ve aksatlmadan yaplmasnn görülebilecek ölümleri saysal olarak azaltacan aktard.

Eitimlerle farkndalk yaratlarak, buza ölümlerinin önüne geçilmesinin amaçlandn anlatan Hüseyinolu, ayrca bu eitimlerde hastalklarn tehisinde marazi madde alm ve zamannda gönderilmesinin hastalklarn tespitinde hayati önem tadn belirterek bunun için konuya hassasiyetle yaklalmas gerektiini vurgulad.

Seminerde, Elaz Veteriner Aratrma Enstitüsü Müdürlüünde görevli teknik personeller tarafndan, buzada bakm ve besleme, koruyucu tedbirler ile buzalarda görülen ve ölümlere neden olan hastalklar, marazi madde alma ve gönderme usul ve esaslar ile ilgili sunumlar yapld.

Ana Sayfaya Git