Görüş Bildir

Hayvan sağlığı korunacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, "Buzağı Ölümlerinin Nedenleri ve Alınacak Önlemler ile Marazi Madde Alma ve Gönderme Usul ve Esasları" konusunda hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi.

Hayvan sağlığı korunacak

Bilgilendirme seminerine veterinerler ve hayvan yetiştiricileri katıldı. İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, buzağıların büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapanlar için en önemli gelir kaynağı olduğuna işaret etti.

BUZAĞI KAYIPLARI SON BULSUN

Oluşacak buzağı kayıplarının yetiştiricilerin kazancını etkilediğini belirten Hüseyinoğlu, özellikle hayvancılık işletmelerinde biyo güvenlik kurallarına riayet edilmesi, doğduğunda buzağıya ilk ağız sütünün verilmesinin ve aşılarının zamanında ve aksatılmadan yapılmasının görülebilecek ölümleri sayısal olarak azaltacağını aktardı.

Eğitimlerle farkındalık yaratılarak, buzağı ölümlerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını anlatan Hüseyinoğlu, ayrıca bu eğitimlerde hastalıkların teşhisinde marazi madde alımı ve zamanında gönderilmesinin hastalıkların tespitinde hayati önem taşıdığını belirterek bunun için konuya hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Seminerde, Elazığ Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli teknik personeller tarafından, buzağıda bakım ve besleme, koruyucu tedbirler ile buzağılarda görülen ve ölümlere neden olan hastalıklar, marazi madde alma ve gönderme usul ve esasları ile ilgili sunumlar yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi