HÜDA PAR, "Hükümet istihdam konusuna yeteri kadar eğilmiyor"

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, “Hükümetin istihdam konusuna yeterince eğilmediği” eleştirisinde bulundu.

Haberler 21.08.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafndan yaplan haftalk gündem deerlendirmesinde, isizliin devasa boyutlara ulat bu dönemde israf düzeninin hiçbir ey yokmu gibi devam edildiine dikkat çekildi.

TÜK tarafndan açklanan isizlik rakamlarna ilikin yaplan deerlendirmede, Bu rakamlar bir önceki aya göre bir iyileme iareti ortaya koymasna ramen, bir yl öncesinin ayn dönemine göre isizlerin saysnn bir milyon 21 bin kii daha artt görülmektedir. Kaytl isiz says 4 milyon 157 bine ulat. Genç nüfustaki isizlik oran ise halen yüzde 23.3lerdedir ve bu oranlar sadece kaytl isizlerdir olanlardr. Kaytl olmayanlarn da içinde olduu geni manadaki isizlik rakamlar ise bunun çok üstündedir. ifadeleri kullanld.

stihdam konusunda Hükümetin eletirildii deerlendirmede, stihdam konusu ekonomik krizin almasnda en temel konularn banda geldii, sosyal ve siyasal sonuçlar itibariyle büyük önem arz ettii halde hükümetin bu konuya yeteri kadar eilmedii veya çözüm gelitiremedii görülmektedir. denildi.

Krize ramen israfn devam ettiine iaret edilen deerlendirmede, Halkn alm gücünün gittikçe dütüü, ekonominin küçüldüü, isizliin devasa boyutlara çkt bu dönemde israf düzeninin hiç bir ey yokmu gibi devam etmesi durumun vahametini artrmaktadr. sraf ve kaynaklarn etkin kullanlmamas ekonomi yönetiminin krizi önemsemediini ve yönetemediini göstermektedir. Bir baka acdan ise mevcut durum hesap vermenin ve effafln arzu edilen noktada olmadn göstermektedir. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git