Görüş Bildir

HÜDA PAR, "Hükümet istihdam konusuna yeteri kadar eğilmiyor"

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, “Hükümetin istihdam konusuna yeterince eğilmediği” eleştirisinde bulundu.

HÜDA PAR,

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan haftalık gündem değerlendirmesinde, işsizliğin devasa boyutlara ulaştığı bu dönemde israf düzeninin hiçbir şey yokmuş gibi devam edildiğine dikkat çekildi.

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin yapılan değerlendirmede, “Bu rakamlar bir önceki aya göre bir iyileşme işareti ortaya koymasına rağmen, bir yıl öncesinin aynı dönemine göre işsizlerin sayısının bir milyon 21 bin kişi daha arttığı görülmektedir. Kayıtlı işsiz sayısı 4 milyon 157 bine ulaştı. Genç nüfustaki işsizlik oranı ise halen yüzde 23.3’lerdedir ve bu oranlar sadece kayıtlı işsizlerdir olanlarıdır. Kayıtlı olmayanların da içinde olduğu geniş manadaki işsizlik rakamları ise bunun çok üstündedir.” ifadeleri kullanıldı.

İstihdam konusunda Hükümetin eleştirildiği değerlendirmede, “İstihdam konusu ekonomik krizin aşılmasında en temel konuların başında geldiği, sosyal ve siyasal sonuçları itibariyle büyük önem arz ettiği halde hükümetin bu konuya yeteri kadar eğilmediği veya çözüm geliştiremediği görülmektedir.” denildi.

Krize rağmen israfın devam ettiğine işaret edilen değerlendirmede, “Halkın alım gücünün gittikçe düştüğü, ekonominin küçüldüğü, işsizliğin devasa boyutlara çıktığı bu dönemde israf düzeninin hiç bir şey yokmuş gibi devam etmesi durumun vahametini artırmaktadır. İsraf ve kaynakların etkin kullanılmaması ekonomi yönetiminin krizi önemsemediğini ve yönetemediğini göstermektedir. Bir başka acıdan ise mevcut durum hesap vermenin ve şeffaflığın arzu edilen noktada olmadığını göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi