Hükümetten dövizle ilgili peş peşe açıklamalar geldi

Döviz kurundaki dalgalanma ile açıklama yapan Ekonomi Bakanı Zeybekci "Sağlıksız bir fiyat oluşumu söz konusu. Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır" dedi.

Haberler 24.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekonomi Bakan Zeybekci, dövizdeki hareketlilikle ilgili sosyal medya hesabndan açklama yapt. dövizde salksz fiyat oluumlar yaanmakta diyen Ekomi Bakan Nihat Zeybekci, u ifadeleri kulland:Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanm oranlar, ayrca gelecek beklentilerine ilikin öncü gösterge olarak yatrm tevik bavurular ve dünyann en iddial tevik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakmdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarnda hak etmedii dalgalanmalar ve döviz piyasasnda salksz fiyat oluumlar yaamaktadr.

lgili kurumlarmz, reel sektörün baarsnn, emeinin ve aln terinin bu dorultuda heba edilmemesi; döviz piyasasndaki dengesizliin kaldrlmas için gerekli araç ve yetkiye sahiptir.

Bu sorumluluu alarak, en doru hamlenin en uygun zamanda yaplaca konusunda güvenimiz tamdr.Hükümetimiz her zaman serbest piyasa ekonomisini esas almtr ve bu anlayla devam edecektir. Mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerimiz gerçekletirilecektir.

MAKRO EKONOMK DEL, SPEKÜLATF

Zeybekci, TLnin deer kaybnn nedeni makro ekonomik deil, spekülatif. lgili kurumlarmzn elinde güçlü enstrümanlar var, yetkilerini sonuna kadar kullanmalar gerekir dedi.

SEçM SONUCUNU ETKLEYECEN DÜÜNENLER YANILIR

Babakan Yardmcs Bekir Bozda dövizdeki yükseli ile ilgili olarak Dolarla oynayarak milletin cebine, millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak, bu seçimin sonuçlarn deitireceini düünenler varsa aldanyorlar. Millet oyunu gördü, oyuncuyu da gördü. Millet kuklay da gördü, kuklaclar da gördü. Onlara frsat ve izin vermeyecektir. Allahn izniyle 24 Haziran yeni bir gün olaca gibi yeni bir dönemin de balangc olacaktr. ifadelerini kulland.

RECEP AKDADAN AçIKLAMA

Babakan Yardmcs Recep Akda, dövizin yükseliine ilikin, Gerekli tedbirler alnyor. Dövizin yükselmesiyle ilgili olarak tedbirler alnmaya devam edilecek. Belli çevreler Türkiyede Recep Tayyip Erdoann ve AK Partinin yükseliini engellemek istiyor. Ekonominin gelecei açsndan da istikrarl bir dönemin önemi çok büyük. Yamal bohça bir CHP, Y Parti, SP ile Türkiyenin bir gelecei yok. Ekonomide zorluklar var, bu zorluklar amak için gayret gösteriyoruz. Bu zorluklar amann adresi de Recep Tayyip Erdoan ve AK Partidir. Biz bugün hükümet olarak nasl belli tedbirler alyorsak, 24 Hazirandan sonra da bu tedbirler devam edecek ifadelerini kulland!

Ana Sayfaya Git