İl İstihdamı masaya alındı

Diyarbakır'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı.

Haberler 15.10.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda l stihdam ve Mesleki Eitim Kurulu topland.

Diyarbakrn istihdam ve mesleki eitim kurullarnn oluumu, çalma usul ve esaslarn belirlemek amacyla valilik bünyesinde ilgili kamu kurum temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odalar, sivil toplum kurulularnn katld l stihdam ve Mesleki Eitim Kurulu, Vali Vekili Ömer Cokun bakanlnda topland.

Valilik Hevsel Salonunda gerçekletirilen toplantda, il genelinde istihdam salamaya yönelik faaliyetler ile 2021in ilk 9 aynda istihdama dönük yaplan çalmalar ve hedeflerin sonuçlar masaya yatrld.

L STHDAM KURULU

Vali Vekili Cokun, KURun kendi bünyesinde olanlar, igücü uyum programlarna tabi tutarak hem iverenin nitelikli igücü talebini karladn hem de isizlere meslek kazandrarak yeni i kaplar açtn söyledi.

Bu yl tevdi edilen 14 hedeften 12sinde ideal oran geçtiklerinin altn çizen Cokun, hedeflerinde ideal oran en fazla geçen iller sralamasnda 2inci, büyükehirler arasndaki sralamada ise lider durumda olduklarn belirtti.

Toplantya, KUR l Müdürü smail Koç, l Milli Eitim Müdürü Yüksel Arslan, l Ticaret Müdürü Zafer Atik, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve ilgililer katld.

Ana Sayfaya Git