İl İstihdamı masaya alındı

Diyarbakır'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı.

İl İstihdamı masaya alındı

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı.

Diyarbakır'ın istihdam ve mesleki eğitim kurullarının oluşumu, çalışma usul ve esaslarını belirlemek amacıyla valilik bünyesinde ilgili kamu kurum temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odaları, sivil toplum kuruluşlarının katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Vekili Ömer Coşkun başkanlığında toplandı.

Valilik Hevsel Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, il genelinde istihdam sağlamaya yönelik faaliyetler ile 2021'in ilk 9 ayında istihdama dönük yapılan çalışmalar ve hedeflerin sonuçları masaya yatırıldı.

İL İSTİHDAM KURULU                

Vali Vekili Coşkun, İŞKUR'un kendi bünyesinde olanları, işgücü uyum programlarına tabi tutarak hem işverenin nitelikli işgücü talebini karşıladığını hem de işsizlere meslek kazandırarak yeni iş kapıları açtığını söyledi.

Bu yıl tevdi edilen 14 hedeften 12'sinde ideal oranı geçtiklerinin altını çizen Coşkun, hedeflerinde ideal oranı en fazla geçen iller sıralamasında 2'inci, büyükşehirler arasındaki sıralamada ise lider durumda olduklarını belirtti.

Toplantıya, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Ticaret Müdürü Zafer Atik, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve ilgililer katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz