İlk hasat can erik İstanbul'a geldi, kilosu 583 lira

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde yılın ilk hasadı yapılan erik, İstanbul'daki manavlarda tüketiciye ulaşmaya başladı.

Haberler 17.03.2017 - 07:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayrampaa Meyve Sebze Halinde 60 gramlk paketlerde yaklak 20-25 liraya alc bulan eriklerin manav fiyat 35 liray buluyor. Ancak kilo ile sat yok. 60 gramlk paketler kilo hesabna vurulduunda eriin fiyat manavda 583 liraya kadar ulayor.

HALDE 60 GRAMI 20-25 LRA

stanbul Bayrampaa Meyve Sebze Haline ulaan erik yaklak 300-350 liraya alc buldu. stanbul Halinde Akdeniz Bölgesinden gelen ürünleri stanbuldaki çeitli market ve manavlara datan Nusret Özçelik, Silifke bölgesinden gelen 2 kutu erii göstererek Silifke bölgesinden bugün ilk kez geldi. Üreticiler çok emek verdiler, bu an uzun zamandr bekliyor. Bazen sabahlara kadar ürünlerinin banda beklediler. Ve hasat nihayet balad dedi.

Eriin 60 gramlk paket halinde satldn söyleyen Özçelik, 60 gramlk paketlerin hal fiyat u anda 20-25 lira arasnda. Pahal olduu için kilo baznda alan olmuyor. Kilo olarak hesap edersek de yaklak 350 lira civarnda diye konutu. çilek, muz gibi sezonu olmayan ürünler ile ananas, avakado, mango gibi ithal ürünlerin fiyatlarnn da yüksek olduunu belirten Özçelik, Erii hamileler, maddi durumu iyi olanlar talep ediyor. Ortaköy, Bebek, Nianta gibi yerler alyor. Ama stanbulun her yerinden müteriler de alyor dedi.

MANAVDA 60 GRAMI 35 LRA

Halden stanbulun çeitli manav ve marketlere datlan eriin fiyat daha da yükseliyor. Bebek semtinde bir manavda ayn paketlerde satlan eriin fiyat 35 liraya çkyor. Manava 10 adet ulaan erik paketlerinden bir tane kalm durumda.

MERSNDE KLOSU 300 LRA

Bu arada Mersinin Silifke lçesinde yln ilk hasad yaplan örtü alt erik kilosu 300 liradan alc buldu. lçeye bal Atakent Mahallesinde yaplan ilk hasat ürünü erikler, 100 gramlk kaselere konularak stanbula getirildi. Kilosu 300 liradan alc bulan erik üreticisinin yüzünü güldürdü. Silifke Erik Üreticileri Birlii Bakan Ali en, Türkiyenin ilk turfanda eriinin Silifkede üretildiini ifade ederek, Göksu Vadisi köylerindeki Keben Mahallesi bata olmak üzere Sabak, Bükdeirmeni, Karakaya, Evkafçiftlii, Kargcak, mambekirli, Karahacl, Ortaören ile sahile yakn kesimlerdeki Kabasakall, Atayurt, Atakent ve Taucu mahallelerinde erik üretimi yaplyor. Üreticilerimize ve tüketicilerimize sezonumuz hayrl uurlu olsun. Bugün örtü alt erik hasadna balam bulunmaktayz. çiftçilerimizin inallah yüzü güler ve vatandalarmz istedii fiyata yer dedi.

Atakentte erik seracl yapan üretici Meryem Topçu ise, Emeimin karln almak çok güzel bir duygu. çocuk gibi büyütüyoruz, bakyoruz. Allah tüm üreticilerimizin yardmcs olsun. Bugün 50-60 kiloluk hasat yaptk. Sezonumuz hem tüketicilere hem de üreticilere hayrl uurlu olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git