KDV Düzenlemesi 1 Mayıs’ta Başlıyor

1 Mayıs'ta başlıyor! Lokanta ve kafeler için yeni düzenleme...Bakan Şimşek açıkladı: KDV artışı yok!

KDV Düzenlemesi 1 Mayıs’ta Başlıyor

KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Gıdadaki KDV istismarının önüne geçecek düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı. KDV Düzenlemesi 1 Mayıs’ta başlıyor.

'KDV artışı'  ile ilgili çıkan haberler sonrasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Yeni düzenleme ile KDV oranlarında herhangi bir artış olmadığına dikkat çeken Bakan Mehmet Şimşek, "İşletmelerin, vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için yeni düzenleme yapıldı." ifadelerini kullandı.

KDV Düzenlemesi 1 Mayıs’ta Başlıyor!

Yeme-içme sektöründe, KDV istismarını engellemek için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. KDV düzenlemesi kararı aldı. Resmi Gazete'de de yayımlanan karar ile birlikte bundan böyle kafeler ve lokantalar sattığı yiyecek ve içeceklerde de KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak. Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, KDV artışı yapılmadığına dikkat çekerken, söz konusu düzenlemeyle beraber suistimallerin ve yanlış uygulamaların önüne geçilmesinin amaçlandığının altını çizdi.

KDV Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlandı    

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüzde 10 ve Yüzde 20 Üzerinden Hesaplanacak...
Yapılan düzenlemeye göre, yiyecek içecek hizmeti sunan kafe, lokanta ve pastane gibi gıda sektöründeki  işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için KDV tutarını yüzde 10 (alkollü içeceklerde yüzde 20) olarak hesaplayacak. Bu işletmelerin telefonla ya da internet üzerinden alınan sipariş suretiyle gel-al, adrese gönderme gibi yöntemlerle yaptıkları bütün satışları da aynı kapsamda olacak.

Diğer yandan, yiyecek içecek hizmetlerine yönelik işyeri ruhsatı olmadığı halde müşterilerine servis yapılabilen alanlarda hizmet sunan işletmelerin yaptıkları satışlar da bu kapsamda değerlendirilecek.
KDV oranlarında herhangi bir artış olmazken, suistimallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Yapılan denetimler sonucunda, bazı kafe ya da lokantalın yeme içme hizmeti yerine meyve suyu, su, et  gibi ürünleri satmış gibi gösterdiği tespit edildi. Bu durumda KDV oranını yüzde 10 değilde yüzde 1 olarak hesapladıkları tespit edilmişti.
Yeni düzenleme ile, KDV oranlarında herhangi bir artış yaşanmamışken, suistimallerin ve yanlış uygulamaların  önüne geçilmesi amaçlanıyor.

1 MAYIS'TA BAŞLIYOR

KDV Düzenlemesi 1 Mayıs’ta Başlıyor. Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Şimşek, KDV artışı olmadığının altını çizerken, yapılan bu yeni düzenlemeyle birlikte suistimallerin ve yanlış uygulamaların önüne geçilmesi amaçlandığını dile getirdi. Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı;
"KDV artışı olmadı! İşletmelerin, vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için yeni düzenleme yapıldı. Bu konuda bizlere bilgi vererek hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz