İnşaat sektörü s.o.s veriyor!

Türkiye’nin hem istihdamında hem de ticaretinde “lokomotif” olarak adlandırılan inşaat sektörü zor günler geçiriyor.

Haberler 17.03.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

naat sektörünün en önemli malzemelerinden olan demir ve çimentoda fiyat art rekor seviyeye ulat. naat sektörü yaanan ekonomik skntlar ve sektörün en önemli malzemelerinden olan pek çok malzemeye art arda yaplan zamlar dolaysyla zor günler geçiriyor.

naat sektörünün ana malzemelerinden olan demir ve çimentoda fiyatlar rekor artla yüzde 130lar aan seviyelere geldi. naat malzemelerine art arda yaplan zamlar inaat sektörünün skntl günler geçirmesine sebep oldu.

NAAT SEKTÖRÜ

naat sektöründe büyük oranda bir durgunluun yaandna dikkat çeken sektör temsilcileri, inaat yapamaz hale geldiklerine dikkat çekiyor.

Bata demir ve çimento fiyatlar olmak üzere temel inaat malzemelerinde yaanan olaanüstü fiyat artlarnn sektörü durma noktasna getirdiine dikkat çeken sektör temsilcileri, özellikle son aylarda temel inaat malzemelerinde yaasan olaanüstü artn, sektörü krize sürüklediinden dert yanyor.

DEMR VE çMENTO

naat sektörünün en hareketli olduu illerin arasnda yer alan Diyarbakrda ekonomik skntlarn yan sra malzemelerdeki fiyat artlarndan dolay binalar inaat halinde kald. naat malzemelerine yüzde 100ü aan zamlarn yapldn belirten sektör temsilcileri, yetkililerden zamlarn geri alnmas için somut adm bekliyor.

naat girdilerinde fahi fiyat artlar yaandn belirten sektör temsilcileri, demir, çimento ve beton fiyatlarndaki olaanüstü artn Rekabet Kurumu tarafndan incelenmesi çarsnda bulundu.

Türkiye ekonomisinin ve i gücünün lokomotif sektörü olan inaat sektörünün, Türkiye ekonomisine salad katma deer ve istihdam alan ile stratejik bir sektör olduunu ifade eden sektör temsilcileri, demir, çimento ve betondaki fiyat artlarnn devam ettiine dikkat çekiyor.

Ana Sayfaya Git