İnşaat sektörü s.o.s veriyor!

Türkiye’nin hem istihdamında hem de ticaretinde “lokomotif” olarak adlandırılan inşaat sektörü zor günler geçiriyor.

İnşaat sektörü s.o.s veriyor!

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden olan demir ve çimentoda fiyat artışı rekor seviyeye ulaştı. İnşaat sektörü yaşanan ekonomik sıkıntılar ve sektörün en önemli malzemelerinden olan pek çok malzemeye art arda yapılan zamlar dolayısıyla zor günler geçiriyor.

İnşaat sektörünün ana malzemelerinden olan demir ve çimentoda fiyatlar rekor artışla yüzde 130’ları aşan seviyelere geldi. İnşaat malzemelerine art arda yapılan zamlar inşaat sektörünün sıkıntılı günler geçirmesine sebep oldu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

İnşaat sektöründe büyük oranda bir durgunluğun yaşandığına dikkat çeken sektör temsilcileri, inşaat yapamaz hale geldiklerine dikkat çekiyor.

Başta demir ve çimento fiyatları olmak üzere temel inşaat malzemelerinde yaşanan olağanüstü fiyat artışlarının sektörü durma noktasına getirdiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, özellikle son aylarda temel inşaat malzemelerinde yaşasan olağanüstü artışın, sektörü krize sürüklediğinden dert yanıyor.

DEMİR VE ÇİMENTO

İnşaat sektörünün en hareketli olduğu illerin arasında yer alan Diyarbakır'da ekonomik sıkıntıların yanı sıra malzemelerdeki fiyat artışlarından dolayı binalar inşaat halinde kaldı. İnşaat malzemelerine yüzde 100’ü aşan zamların yapıldığını belirten sektör temsilcileri, yetkililerden zamların geri alınması için somut adım bekliyor.

İnşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını belirten sektör temsilcileri, demir, çimento ve beton fiyatlarındaki olağanüstü artışın Rekabet Kurumu tarafından incelenmesi çağrısında bulundu.

Türkiye ekonomisinin ve iş gücünün lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün, Türkiye ekonomisine sağladığı katma değer ve istihdam alanı ile stratejik bir sektör olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, demir, çimento ve betondaki fiyat artışlarının devam ettiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz