İranlı tekstil yatırımcıları Van'a geldi

İran-Türkiye İş Konseyi Eş Başkanı Kami: "İki ülke de tekstil konusunda önemli potansiyele sahip. Bizim bunu millet ve özel firmalar arasında geliştirmemiz lazım" dedi.

Haberler 23.11.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ranl tekstil yatrmclar, Türkiye ile ran arasndaki tekstil ibirliini gelitirmek amacyla Dou Anadolu Kalknma Ajansnca (DAKA) düzenlenen TRB 2 Bölgesi-ranl Tekstil Yatrmclar Toplantsna katlmak üzere Vana geldi.

DAKA Uzman ve ran Masas Sorumlusu Ouz Tuncay Görür ve DAKA Uzman Hülya Eski tarafndan Saray ilçesindeki Kapköy Snr Kapsnda karlanan ranl heyete, kapda yaplan çalmalar hakknda bilgi verildi.

ran-Türkiye Konseyi E Bakan ve ran-Tebriz Ticaret Odas Temsilciler Kurulu Üyesi Rza Kami, AA muhabirine yapt açklamada, tekstil konusunun hem Türkiye hem de ran için önemli olduunu söyledi.

Amaçlarnn iki ülkenin ortak i yapmalarn salamak olduunu anlatan Kami, ki ülke de tekstil konusunda önemli potansiyele sahip. Bizim bunu millet ve özel firmalar arasnda gelitirmemiz lazm. Bizim ticaret hacmimiz daha çok enerji üzerine. 2 ülke i birlii halinde çalarak üçüncü bölgelere ürün göndermeyi salamamz gerekiyor. dedi.

Urumiye Ticaret Odas Genel Sekreteri Ebrahim Haghjou ise iki ülkenin karlkl yatrmlar yapmak için çalacaklarn ifade ederek ki ülkenin cumhurbakan 30 milyar dolarlk ticaret anlamas yapmlar. Biz de bu anlama dorultusunda hedefe ulamaya çalyoruz. diye konutu.

Haghjou, rann Türkiye ile 400 yl akn bir süredir kardeçe yaadn belirterek bu kardeliin devam etmesi temennisinde bulundu.

ran heyetinde ran-Türkiye Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Vehid Hüseyni Pür ad, Tebriz Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarm Odas Temsilcisi Mecid eh Zade, Bat Azerbaycan Sanayi, Maden ve Ticaret Organizasyon Grubu Planlama ve Yatrm Bölümü Müdürü Seifali Zarbi, Urmiye Üniversitesi Tekstil Bölümü Bakan Doç. Dr. Mir Said Hesarian, Urmiye Maliye Müdürlüü Temsilcisi Habip Turbati, Tebriz Elbise ve Tekstil Ürünleri Satclar Dernei Bakan Ali Abedini ve Urumiye ile Tebrizden 23 i adam bulunuyor.

DAKA tarafndan bölgede gelien tekstil sektörünü ran pazarna tantmak ve tekstil sektöründe iki ülke arasnda ibirliini gelitirmek amacyla düzenlenen TRB 2 Bölgesi-ranl Tekstil Yatrmclar Toplantsna katlmak üzere kente gelen heyet, yarn tekstil yatrmclar, kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüecek.

24 Kasmda Bitlis ve Muta temaslarda bulunacak heyet, 25 Kasmda Türkiyeden ayrlacak.

Ana Sayfaya Git