Görüş Bildir

İranlı tekstil yatırımcıları Van'a geldi

İran-Türkiye İş Konseyi Eş Başkanı Kami: "İki ülke de tekstil konusunda önemli potansiyele sahip. Bizim bunu millet ve özel firmalar arasında geliştirmemiz lazım" dedi.

İranlı tekstil yatırımcıları Van'a geldi

İranlı tekstil yatırımcıları, Türkiye ile İran arasındaki tekstil işbirliğini geliştirmek amacıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) düzenlenen "TRB 2 Bölgesi-İranlı Tekstil Yatırımcılar Toplantısı"na katılmak üzere Van'a geldi.

DAKA Uzmanı ve İran Masası Sorumlusu Oğuz Tuncay Görür ve DAKA Uzmanı Hülya Eski tarafından Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda karşılanan İranlı heyete, kapıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

İran-Türkiye İş Konseyi Eş Başkanı ve İran-Tebriz Ticaret Odası Temsilciler Kurulu Üyesi Rıza Kami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekstil konusunun hem Türkiye hem de İran için önemli olduğunu söyledi.

Amaçlarının iki ülkenin ortak iş yapmalarını sağlamak olduğunu anlatan Kami, "İki ülke de tekstil konusunda önemli potansiyele sahip. Bizim bunu millet ve özel firmalar arasında geliştirmemiz lazım. Bizim ticaret hacmimiz daha çok enerji üzerine. 2 ülke iş birliği halinde çalışarak üçüncü bölgelere ürün göndermeyi sağlamamız gerekiyor." dedi.

Urumiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Ebrahim Haghjou ise iki ülkenin karşılıklı yatırımlar yapmak için çalışacaklarını ifade ederek "İki ülkenin cumhurbaşkanı 30 milyar dolarlık ticaret anlaşması yapmışlar. Biz de bu anlaşma doğrultusunda hedefe ulaşmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Haghjou, İran'ın Türkiye ile 400 yılı aşkın bir süredir kardeşçe yaşadığını belirterek bu kardeşliğin devam etmesi temennisinde bulundu.

İran heyetinde İran-Türkiye İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Vehid Hüseyni Pür Şad, Tebriz Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası Temsilcisi Mecid Şeh Zade, Batı Azerbaycan Sanayi, Maden ve Ticaret Organizasyon Grubu Planlama ve Yatırım Bölümü Müdürü Seifali Zarbi, Urmiye Üniversitesi Tekstil Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mir Said Hesarian, Urmiye Maliye Müdürlüğü Temsilcisi Habip Turbati, Tebriz Elbise ve Tekstil Ürünleri Satıcılar Derneği Başkanı Ali Abedini ve Urumiye ile Tebriz'den 23 iş adamı bulunuyor.

DAKA tarafından bölgede gelişen tekstil sektörünü İran pazarına tanıtmak ve tekstil sektöründe iki ülke arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen "TRB 2 Bölgesi-İranlı Tekstil Yatırımcılar Toplantısı"na katılmak üzere kente gelen heyet, yarın tekstil yatırımcıları, kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşecek.

24 Kasım'da Bitlis ve Muş'ta temaslarda bulunacak heyet, 25 Kasım'da Türkiye'den ayrılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi