İşçi sözleşmesi imzalandı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "İşçinin alnının teri kurumadan hakkını vereceksin ve o hakkı teslim ederken, o emeğin karşılığını vererek onu mutlu edeceksin. Şüphesiz ki mutlu olan işçi de işinin hakkını verecek"

Haberler 12.03.2020 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde toplu i sözlemesi imzaland.

Makine kmal Müdürlüünde düzenlenen, 2020-2021 Toplu Sözlemesi mza Töreninde bir konuma yapan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, uzlamayla sonuçlanan toplu i sözlemesinin imzalanmasnn mutluluunu yaadn söyledi.

Sözlemeyle ilgili olumlu bir sürecin yaandn aktaran Güzelolu, çinin alnnn teri kurumadan hakkn vereceksin ve o hakk teslim ederken, o emein karln vererek onu mutlu edeceksin. üphesiz ki mutlu olan içi de iinin hakkn verecek. in hakkn verince de hak yerini bulacak. Bizim felsefemiz, anlaymz, amacmz ve çabamz bu, Diyarbakra hizmet etmek. dedi.

Daha önceki toplu i sözlemelerinde yer almayan, düünülmeyen ama benim için önemli olan eitim alannda yeni ekonomik haklar verdik. Hayrl olmasn diliyorum. ifadelerini kullanan Güzelolu, çalanlarn güçlü, mutlu ve huzurlu olmasn arzu ettiklerini kaydetti.

Güzelolu, Siz mutlu, huzurlu ve güçlü olacaksnz ki yaplan i sonuca tanacak. diye konutu.

Diyarbakrda terör örgütünün ihanetinin kaybettirdii zaman kapatmak istediklerine iaret eden Güzelolu, u deerlendirmede bulundu:

Her hafta yaklak 400 muhtarmzla bir araya geliyoruz. Muhtarlar dertleri, skntlaryla geliyor. 50 yln birikmi temel meseleleri yol, su, kanalizasyon gibi alt yap skntsyla geliyorlar. Bunlar 2020 ylnda deil konumak, düünmek bile Diyarbakr için bana zor geliyor. Bugün Diyarbakrda, bunlar çoktan geride brakmak, çok daha farkl ve güzel hizmetleri konumamz lazmd. Üst yapy, Diyarbakrn marka yolculuunu konumamz lazmd ama ne yazk ki yllar boyu emanet edilen kaynaklar ve imkanlar millete deil ihanete aktaranlar bu milletin öz evlatlarn bu hizmetlerden mahrum braktlar.

LAFTA DEL, ÖZDE VE HZMET EDEREK SEVECEKSN

Kentin çöpünün Karacadan eteinde vahi bir ekilde depolandn dile getiren Güzelolu, öyle dedi:

Kei Tepede 7 milyon tonu akn çöp var. 1990lardan bu yana aça dökülüyor. Bütün ehirler, hatta büyük ölçekteki ilçeler bu meseleyi at. Diyarbakra bunu reva görüp, bugüne kadar bu haliyle getirdiler. Kent merkezinde günde 1300, ilin genelinde 1800 ton çöp var. Bu çöpler aça savruluyor. Her esen rüzgarda oraya konan, buraya gelen her kuta hastalk var. çocuklarmz için salksz bir yap var. Soluduunuz havada oradan kaynakl zehir var. Hani insana sayg, hani Diyarbakr sevgisi? Lafta deil, özde ve hizmet ederek seveceksin. ov yaparak deil, hizmet yaparak milletin gönlüne gireceksin. Millete hizmete mecburum diyerek millete hizmet edeceksin. Bizim yaptmz budur.

lde hala su ve ulam sorunlar yaandna dikkati çeken Güzelolu, iki yl içerisinde Diyarbakrn yol sorununu gündemden çkaracaklarn aktard.

Güzelolu, 2 bin 500 kilometrelik bir yapm programyla Diyarbakr bu meselenin dna çkartacaklarn dile getirerek, Yapacamz yollar 1-5 yllk deil, ömürlük olacak. Bu meseleyi bir daha yapboz eklinde sürdürmeye tahammülümüz yok. çünkü boa harcayacak ne bir kuru yetim hakk ne de zamanmz var. Bizim insanmz artk hizmet istiyor. Hakkdr ve o hakk Allahn izniyle Diyarbakra hizmet olarak vereceiz inallah. diye konutu.

Araç ve makine parklarn yenileyeceklerini belirten Güzelolu, Türkiyenin en yeni araç ve makine parkn Büyükehir Belediyesi bünyesinde tesis ediyoruz. Yaklak 40 milyon liray aan bir harcamayla eski, verimsiz, ekonomik ömrünü doldurmu, i yapyor görünürken aslnda ona çaltnz makineleri tasfiye ettik. ifadelerini kulland.

DSK Genel Sendikas Diyarbakr ube Bakan Kamuran Ta da bir konuma yapt.

Daha sonra Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ile Sendika Bakan Ta arasnda sözleme imzaland.

Ana Sayfaya Git