İsot tarlası kadınlarda!

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesince hazırlanan projeyle kadınlar, toprakla buluşturdukları biber fidelerinin isot haline gelinceye kadarki tüm aşamalarında çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar.

Haberler 28.05.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçedeki kadnlarn istihdamnn artrlmas amacyla yürütülen Akça Kadnlar Üretiyor projesi kapsamnda, baz kurumlardan temin edilen 250 dönüm arazide biber yetitirilmesi kararlatrld.

Bu kapsamda ilçede yaz mevsiminde fakl illere mevsimlik içi olarak giden 100 kadn, Suriye snrnda biber fidelerini toprakla buluturdu.

Kadnlar, tüm aamalarnda çalp hasadn yapacaklar biberleri, kavurucu scakta uzun ve zahmetli bir sürecin ardndan bir tür pul biber olan isot haline getirerek aile bütçelerine katk salayacaklar.

Akçakale Belediye Bakan Mehmet Yalçnkaya, ilçede isizlii azaltmak ve istihdam artrmak için çeitli projeler gelitirdiklerini söyledi.

BN TON BBER HASADI BEKLYORUZ

Baz kurumlarla yaptklar görümeler neticesinde 250 dönüm arazide 100 kadnn biber üretiminde çalmaya baladn aktaran Yalçnkaya, öyle konutu:

Burada yetitirilen biber kadnlarmz tarafndan kurutulup ilendikten sonra isot haline getirilip paketlenecek ve sata sunulacak. Yaklak bin ton civarnda bir biber hasad bekliyoruz. Bu ite çalan kadnlarmz elde edilen kardan pay alacak ve bu vesileyle ilerini daha çok severek yapacaklar. Amacmz yeni projelerle dier isizlerimize i imkan oluturmak. Bu kapsamda 25 dönümlük bir arazide seraclk ve tekstil üretimi için balattmz çalmalarmz da sürüyor, inallah en ksa sürede bu projeleri de uygulamaya sokacaz. Hedefimiz, tarmyla, tekstil atölyeleriyle ilçede istihdam alanlar açarak isiz kardelerimize yardmc olabilmek.

Soz konusu projeleri olutururken belediye dndaki kurumlardan maddi destek aldklarn belirten Yalçnkaya, katk sunan tüm kurumlara teekkür etti.

OKUL HARçLIIMI çIKARTIYORUM

Erzurum Teknik Üniversitesi Beden Eitimi Yüksekokulu örencisi Esra Kurtgözü ise proje için Yalçnkayaya teekkür etti.

Hem kadnlarn hem örencilerin bu ite çalarak aile bütçelerine katkda bulunduklarn anlatan Kurtgözü, Okul harçlm çkarmak için ben de bu projeye katldm. Burada kazanacam para sayesinde aile bütçeme de katkda bulunmu olacam. Hem kadnlar için hem benim gibi örenciler için çok güzel bir i kaps oldu. Emei geçenlere teekkür ediyorum. diye konutu.

Merve Koç da önceleri mevsimlik içi olarak il dna gittiklerini ancak bu proje sayesinde artk bu zorunluluklarnn kalmadn dile getirdi.

Yaad ilçede çalabildii için mutlu olduunu aktaran Koç, Böylelikle hem bizim için hem çocuklarmz için çok iyi oldu. Burada kazandmz parayla aile bütçesine katkda bulunuyoruz. Projenin hazrlanmasnda katks olan bata Belediye Bakanmz olmak üzere herkese teekkür ediyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git