İstihdam seferberliğine Güneydoğu'dan destek!

Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda gündeme getirdiği "istihdam seferberliği" çağrısına destek verdi.

Haberler 09.02.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatya Ticaret Borsas Bakan Gürsel Özbey, daha önce de böyle bir talebin ortaya çktn hatrlatarak, ülke menfaatleri konusundaki çarlara destek verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Erdoann çarsna Malatyadan destek vereceklerini ve TOBB üyelerinin birer içi çaltracan aktaran Özbey, Her üyemizin bir istihdam salayacana inanyorum. Bizler de birini çaltrmak için seferberlik ilan ettik. dedi.

Özbey, Babakan Binali Yldrmn ayn urada iverenlerin istihdam edileceklerin sadece maalarn yatracaklar ve sigortalarn devlet tarafndan ödenecei yönündeki söylemlerinin de istihdam seferberliinde çok etkili olacan belirtti.

Malatya Ticaret Odas Bakan Hasan Hüseyin Erkoç da istihdam seferberlii çarsna tam destek verdiklerini bildirerek, kenttin cazibe merkezinde olmas dolaysyla istihdam saylarn arttrmay hedeflediklerini kaydetti.

Bu seferberlikte iverenin yükünün de az olacan anlatan Erkoç, Türkiyedeki isizlik rakamlarnn aa seviyelere çekileceine inandklarn vurgulad.

Türkiyenin ekonomik olarak daha güçlü olmas için üretimden baka ansnn olmadn dile getiren Erkoç, üretimin artmas için de istihdama ihtiyaç duyulduunu vurgulad.

- Kahramanmara çardan umutlu

Kahramanmara Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Serdar Zabun ise Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann istihdam seferberlii çarsndan umutlu olduklarn söyledi.

Tüm i verenler ve firmalar olarak biran önce bu seferberlie cevap vereceklerini dile getiren Zabun, Bu seferberliin bir an önce hayata geçmesi lazm. nallah güzel bir katk olacak. dünyas olarak da istihdama katk koyarak bu çk yapacaz. Bu konuya ciddi katk salamak istiyoruz. Bizler için Cumhurbakanmzn gelip bu mesaj vermesi güzel oldu. yi bir moral oldu. Cumhurbakanmz i dünyasna güzel bir moral verdi. Bir an önce katk salar bunun karln alrz. dedi.

Zabun, i dünyasnn bu çarya da cevap vereceini, gelecekten de umutlu olduklarn kaydetti.

Kahramanmara Ticaret Borsas Yönetim Kurulu Bakan Ahmet Duran Balsuyu da Cumhurbakan Erdoann istihdam seferberlii çarsn yapt toplantda, devletiyle i aleminin istiare yaptn ve bunun da çok önemli olduunu belirtti.

Toplantda devletin birlii ve vatandan mutluluu için ne gerekiyor, bunlarn konuulduunu anlatan Balsuyu, Cumhurbakannn bu çars i dünyasnda elbette karlk bulacak. Devlet, i aleminin sorunlarn dinledi. Devlet vatanda i birliiyle güzel bir çalma oldu. Bunun da gayesi halkn mutluluu vatann bütünlüüydü. Biz o toplantda arzu ettiimiz istiareyi yaadk. nallah iyi neticeler olur ümidi ve kanaati içerisindeyim. deerlendirmesinde bulundu.

- Reel sektörün ilac kendinde sakl

Adyaman Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mustafa Uslu da özellikle büyük firmalarn Cumhurbakan Erdoann çarsna mutlaka uyacaklarn bildirdi.

Adyaman özelinde istihdamn artrlabilmesi için devlet teviklerinin önemli olduunu dile getiren Uslu, unlar kaydetti:

ayet Cazibe Merkezleri program uygulamasnda baar salanrsa elbette Adyamandaki firmalar da istihdama önemli katklar salayacaktr. Bunun yannda Cazibe Merkezlerinin yannda Adyamana özel teviklerin verilmesi gerekiyor. Reel sektörün ilac kendinde sakl. çünkü unutmayalm ki yaplan her istihdam, yapaca harcamalarla iç piyasaya ivme kazandryor. Bu nedenle Adyaman i dünyas olarak Sayn Cumhurbakanmzn yeni istihdam çarsn memnuniyetle karladk. stihdam bugün reel sektörün milli vazifesidir. Ayrca, daha çok istihdam toplumsal huzurumuzun ve dayanmamzn teminat olacaktr. Üreten Türkiye için en önemli kaynamz insan gücümüz. Hükümetin gerek yatrm tevikleri gerekse vergi indirimlerinin, üretim ve tüketimi ayn anda canlandracaktr. Reel sektör için balatlan bu seferberliin olumlu yank bulacana inanyoruz. Bizde daha çok üretip daha çok satmak ve ülkemize katma deer üretmek istiyoruz.

Adyaman Ticaret Borsas Bakan Mahmut Frat ise herkesin imkanlar dahilinde çarya cevap vermesini istedi.

urann ülke menfaatleri için olumlu geçtiini dile getiren Frat, Bunun meyveleri ilk çapta büyük olmayabilir ama Cumhurbakan Erdoan, mart ayna kadar küçük de olsa belirtilerin bir sonuca gidilmesi noktasn görmek istiyor. Biz de elimizden geleni yapacaz. diye konutu.

- anlurfadan iadamlarna çar

anlurfa Ticaret Borsas Bakan Mehmet Kaya da Cumhurbakan Erdoann çarsna tam destek verdiklerini belirterek, bu durumdan son derece umutlu olduklarn belirtti.

dünyas olarak güven ve istikrarn kymetini çok iyi bildiklerini vurgulayan Kaya, öyle konutu:

Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann da belirttii gibi, isizliin azalmas ve istihdamn artmas için iverenlerimizin daha fazla sorumluluk almalar gerektiine inanyorum. Bu ekilde istihdam arttrarak isizlik orannn dümesi kalknmada büyük rol oynayacaktr. Ekonomimizin büyümesi ve piyasalarn rahatlamas için müteebbislerin, hükümetin balatm olduu kalknma programlarndan faydalanmas ve yeni i alanlar açarak istihdam yaratmalar ülkemize maddi ve manevi olarak rahat bir nefes aldracaktr. dünyas olarak güven ve istikrarn kymetini çok iyi biliyoruz. Bundan dolay cumhurbakanmzn istihdama destek çarsna bizler de destek olacamza söz veriyoruz.

Ana Sayfaya Git