Görüş Bildir

İstihdam seferberliğine Güneydoğu'dan destek!

Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda gündeme getirdiği "istihdam seferberliği" çağrısına destek verdi.

İstihdam seferberliğine Güneydoğu'dan destek!

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, daha önce de böyle bir talebin ortaya çıktığını hatırlatarak, ülke menfaatleri konusundaki çağrılara destek verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Erdoğan'ın çağrısına Malatya'dan destek vereceklerini ve TOBB üyelerinin birer işçi çalıştıracağını aktaran Özbey, "Her üyemizin bir istihdam sağlayacağına inanıyorum. Bizler de birini çalıştırmak için seferberlik ilan ettik." dedi.

Özbey, Başbakan Binali Yıldırım'ın aynı şurada işverenlerin istihdam edileceklerin sadece maaşlarını yatıracakları ve sigortaların devlet tarafından ödeneceği yönündeki söylemlerinin de istihdam seferberliğinde çok etkili olacağını belirtti.

Malatya Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da "istihdam seferberliği" çağrısına tam destek verdiklerini bildirerek, kenttin cazibe merkezinde olması dolayısıyla istihdam sayılarını arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu seferberlikte işverenin yükünün de az olacağını anlatan Erkoç, Türkiye'deki işsizlik rakamlarının aşağı seviyelere çekileceğine inandıklarını vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik olarak daha güçlü olması için üretimden başka şansının olmadığını dile getiren Erkoç, üretimin artması için de istihdama ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

- Kahramanmaraş çağrıdan umutlu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "istihdam seferberliği" çağrısından umutlu olduklarını söyledi.

Tüm iş verenler ve firmalar olarak biran önce bu seferberliğe cevap vereceklerini dile getiren Zabun, "Bu seferberliğin bir an önce hayata geçmesi lazım. İnşallah güzel bir katkı olacak. İş dünyası olarak da istihdama katkı koyarak bu çıkışı yapacağız. Bu konuya ciddi katkı sağlamak istiyoruz. Bizler için Cumhurbaşkanımızın gelip bu mesajı vermesi güzel oldu. İyi bir moral oldu. Cumhurbaşkanımız iş dünyasına güzel bir moral verdi. Bir an önce katkı sağlar bunun karşılığını alırız." dedi.

Zabun, iş dünyasının bu çağrıya da cevap vereceğini, gelecekten de umutlu olduklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "istihdam seferberliği" çağrısını yaptığı toplantıda, devletiyle iş aleminin istişare yaptığını ve bunun da çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda devletin birliği ve vatandaşın mutluluğu için ne gerekiyor, bunların konuşulduğunu anlatan Balsuyu, "Cumhurbaşkanının bu çağrısı iş dünyasında elbette karşılık bulacak. Devlet, iş aleminin sorunlarını dinledi. Devlet vatandaş iş birliğiyle güzel bir çalışma oldu. Bunun da gayesi halkın mutluluğu vatanın bütünlüğüydü. Biz o toplantıda arzu ettiğimiz istişareyi yaşadık. İnşallah iyi neticeler olur ümidi ve kanaati içerisindeyim." değerlendirmesinde bulundu.

- "Reel sektörün ilacı kendinde saklı"

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da özellikle büyük firmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına mutlaka uyacaklarını bildirdi.

Adıyaman özelinde istihdamın artırılabilmesi için devlet teşviklerinin önemli olduğunu dile getiren Uslu, şunları kaydetti:

"Şayet 'Cazibe Merkezleri' programı uygulamasında başarı sağlanırsa elbette Adıyaman'daki firmalar da istihdama önemli katkılar sağlayacaktır. Bunun yanında 'Cazibe Merkezleri'nin yanında Adıyaman'a özel teşviklerin verilmesi gerekiyor. Reel sektörün ilacı kendinde saklı. Çünkü unutmayalım ki yapılan her istihdam, yapacağı harcamalarla iç piyasaya ivme kazandırıyor. Bu nedenle Adıyaman iş dünyası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni istihdam çağrısını memnuniyetle karşıladık. İstihdam bugün reel sektörün milli vazifesidir. Ayrıca, daha çok istihdam toplumsal huzurumuzun ve dayanışmamızın teminatı olacaktır. Üreten Türkiye için en önemli kaynağımız insan gücümüz. Hükümetin gerek yatırım teşvikleri gerekse vergi indirimlerinin, üretim ve tüketimi aynı anda canlandıracaktır. Reel sektör için başlatılan bu seferberliğin olumlu yankı bulacağına inanıyoruz. Bizde daha çok üretip daha çok satmak ve ülkemize katma değer üretmek istiyoruz."

 Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat ise herkesin imkanları dahilinde çağrıya cevap vermesini istedi.

 Şuranın ülke menfaatleri için olumlu geçtiğini dile getiren Fırat, "Bunun meyveleri ilk çapta büyük olmayabilir ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayına kadar küçük de olsa belirtilerin bir sonuca gidilmesi noktasını görmek istiyor. Biz de elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

 - Şanlıurfa'dan işadamlarına çağrı

 Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına tam destek verdiklerini belirterek, bu durumdan son derece umutlu olduklarını belirtti.

İş dünyası olarak güven ve istikrarın kıymetini çok iyi bildiklerini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:

 "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi, işsizliğin azalması ve istihdamın artması için işverenlerimizin daha fazla sorumluluk almaları gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde istihdamı arttırarak işsizlik oranının düşmesi kalkınmada büyük rol oynayacaktır. Ekonomimizin büyümesi ve piyasaların rahatlaması için müteşebbislerin, hükümetin başlatmış olduğu kalkınma programlarından faydalanması ve yeni iş alanları açarak istihdam yaratmaları ülkemize maddi ve manevi olarak rahat bir nefes aldıracaktır. İş dünyası olarak güven ve istikrarın kıymetini çok iyi biliyoruz. Bundan dolayı cumhurbaşkanımızın istihdama destek çağrısına bizler de destek olacağımıza söz veriyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi