İzmir gevreğine İstanbul ve Ankara'da müthiş zam! İstanbul simit fiyatı? Ankara simit fiyatı!

Memura zam, emekliye zam... sonrasında benzine zam, ekmeğe zam derken son olarak İzmir gevreği olarak simide de zam yolda. İstanbul ve Ankara'da mevcut yapılan simit zammından sonra sıra da İzmir var

Haberler 06.02.2016 - 23:19 Son Güncelleme : 06.02.2016 - 23:19

Memura zam, emekliye zam... sonrasında benzine zam, ekmeğe zam derken son olarak İzmir gevreği olarak simide de zam yolda. İstanbul ve Ankarada mevcut yapılan simit zammından sonra sıra da İzmir var

Sokak simidinin 1 liraya satıldığı fakat resmi fiyatı 1.40 olarak açıklanan simide zam mı geldi? İşte detaylar...

Sözcüde yer alan habere göre, İstanbul Simitçiler Odası Başkanı Ali Yücel, Elektrik, susam fiyatları da yükseldi. Dolayısı ile simitte yeni bir fiyat ayarlaması yapmak gündemimizde. Bunu esnaf arkadaşlar ve yönetim kurulumuzda görüşüp karara bağlayacağız dedi.

Resmi fiyatın 1.40 olarak belirlendiği simidin hala 1 lira olarak satıldığını vurgulayan Ali Yücel, Maliyetler karşısında 10 kuruşluk bir zam yapılabilir. Halen 1.40 TL olan simidin fiyatı 1.50 TLye çıkabilir. Bu konuda çalışmamız devam ediyor. Duruma bakıp ona göre karar vereceğiz dedi.

EKMEK FİYATLARINDAKİ ZAM ANKARADA ELE ALINDI

Ankara ve İstanbulda ekmek fiyatlarına 25 kuruşluk zam yapılmasının ardından, başlayan tartışma dün Ankarada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. Toplantıya Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Korkmaz, Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ve bakanlık bürokratları katıldı.

KAçAK FIRINLAR MALİYETİ ARTIRIYOR

Mirmahmutoğullarının toplantıda sektör temsilcilerinden ekmeğe yaptıkları zammı geri almasını istediği öğrenilirken, buna karşın fırıncıların bakanlıktan özellikle kaçak fırınların önüne geçilmesini, haksız rekabetin önlenmesini istedikleri kaydedildi.

İSTANBULDA İNDİRİM SÖZ KONUSU DEĞİL

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, İstanbulda ekmeğin 1.25 TLden satılmaya devam ettiğini, fiyat indiriminin şimdilik söz konusu olmadığını bildirdi.

susamla kaplı yuvarlak biçimli ekmeklere verilen genel addır. Türkiye ve Yunanistanda yaygın olarak tüketilen simide Yunanistanda kuluri (Yunanca: ουο) adı verilir. Kültürlere göre değişkenlik gösterse de simitin gevrek olması tercih edilir.İzmirde simit gevrek adıyla bilinir.(Bulgaristanda gevrek ve Sırbistanda çevrek ve Romanyada da covrigi denir. Muhtemelen Balkanlardan İzmire gelen göçmenlerin etkisiyle simite gevrek denir.)

Arapça samd ince bulgur veya irmik sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice samd un sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Akatça aynı anlama gelen samdu sözcüğünden alıntıdır. Akatça sözcük Akatça samdu öğütmek fiilinden türetilmiştir

Ana Sayfaya Git