Kırsal kalkınma yatırımlarına hibe desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırsal alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği verip, tarıma dayalı sanayinin gelişmesine katkı sağlamayı sürdürdüklerini belirterek, "Tüm yatırımcılarımızı, söz konusu programa başvurarak kırsal alana yatırım yapmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Haberler 14.09.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, yazl açklamasnda, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Tarma Dayal Yatrmlarn Desteklenmesi Hakknda Teblie ilikin deerlendirmede bulundu.

Krsal alanda ekonomik ve sosyal gelimeyi salamak, tarm ve tarm d istihdam gelitirmek, gelirleri artrmak ve farkllatrmak için kadn ve genç giriimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kiilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatrmlarn, verilen yüzde 50 hibe uygulamasyla desteklemeye devam ettiklerini belirten Fakbaba, unlar kaydetti:

Bakanlmzca bu dorultuda genel bütçe imkanlar ile 2006 ylndan itibaren uygulanmakta olan Krsal Kalknma Yatrmlarnn Desteklenmesi Program kapsamnda bugüne kadar 11 etap uyguladk. Bu etaplarla 7 bin 735 tarma dayal muhtelif yatrm projesini tamamladk. Bu program kapsamndaki yatrmlar için toplam 3,3 milyar lira hibe destei verdik. Böylelikle yaklak 90 bin kiiye istihdam saladk.

ARTIK TÜM LLERE HBE VAR

Daha önceki etaplarda sadece 39 ilde uygulanan yenilenebilir enerji üretim tesisleri için verilen hibe desteini bu teblile beraber artk 81 ile çkardk. Ayrca tarmsal üretime yönelik sabit yatrm konularna hindi ve kaz yetitiriciliine ait sabit yatrmlarn da ilave ettik. En fazla 20 ba hayvan kesim kapasiteli kesimhane için 81 ilde hibe desteini de ilk kez bu teblile beraber vereceiz. Teblile, ceviz hasat makinelerini de destek kapsamna aldk.

Söz konusu teblile, bütün projelerin hibeye esas üst limitlerinin eitlendiini ifade eden Fakbaba, bu kapsamda yatrm nitelii yeni tesis olan bavurular için 2 milyon lira, tamamlama olan bavurular için 1 milyon 750 bin lira, kapasite artrm ve/veya teknoloji yenileme olan bavurular içinse 1 milyon 500 bin lira üst limitin geçilemeyeceini hatrlatt.

Krsal turizme yönelik nitelii yeni tesis olan yatrmlar için 1 milyon 500 bin lira, dier yatrm konular için 500 bin lira üst limitini geçmemek üzere yüzde 50 hibe destei verileceine iaret eden Fakbaba, dier yatrm konular içerisinde, çiftlik faaliyetlerinin gelitirilmesine yönelik altyap sistemlerinin, el sanatlar ve katma deerli ürünleriyle biliim sistemleri ve eitimi konularnn da yer aldn anmsatt.

Bu tebliimizle beraber, krsal alanda yatrm yapmak isteyen yatrmclarmza yüzde 50 hibe destei vererek tarma dayal sanayinin gelimesine katk salamay sürdürüyoruz. ifadesini kullanan Fakbaba, yatrmclar, söz konusu programa bavurarak krsal alana yatrm yapmaya davet etti.

Ana Sayfaya Git