Kırsala 98 milyon avro destek geldi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Ülkemizin 2023 hedeflerine de katkıda bulunacak olan 'Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'ni hayata geçiriyoruz" dedi.

Haberler 04.03.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Krsal Dezavantajl Alanlar Kalknma Projesi balattklarn belirterek, Bitkisel ve hayvansal üretimin desteklenmesi için üreticilerimize yüzde 70-100 orannda hibe destei vereceiz. ifadesini kulland.

Pakdemirli, yazl açklamasnda, Türkiyenin 2023 hedeflerine de katkda bulunacak Krsal Dezavantajl Alanlar Kalknma Projesinin hayata geçirileceini bildirdi.

2019-2026 yllarn kapsayacak projenin iki aamadan oluacana iaret eden Pakdemirli, ilk aamada Adana, Mersin, Osmaniye, Kastamonu, Sinop ve Bartnn dezavantajl bölgelerindeki 45 ilçe ve 2 bin 162 köyün kapsamda yer alacan aktard. Pakdemirli, projeyle 30 bin haneye ulalmasnn öngörüldüüne dikkati çekerek, lk aamann bütçesi 52,5 milyon avro olarak belirlendi. bilgisini paylat.

- Krsalda cazibe merkezleri oluturulacak

Projeyle dar gelirli ve alternatif gelir imkan olmayan tarm iletmelerinin geliiminin destekleneceini vurgulayan Pakdemirli, unlar kaydetti:

Üretimden pazarlamaya kadar bir deer zinciri oluturulacak, kümelenme yaklam benimsenecek. Bitkisel ve hayvansal üretimin desteklenmesi için üreticilerimize yüzde 70-100 orannda hibe destei vereceiz. Projeyle küçük üreticilerimiz, çiftçi örgütlerimiz, küçük ve orta ölçekli iletmelerimizin kalkndrlmas salanacak. Tarmsal altyap ve kamu yatrmlaryla bu bölgelerimiz krsalda cazibe merkezleri haline dönütürülecek.

- kinci aamaya 2 il daha katlacak

Projenin ikinci aamasna çankr ve Kahramanmaran da dahil edilerek toplam bütçenin 98 milyon avroya çkarlacan belirten Pakdemirli, Krsal Dezavantajl Alanlar Kalknma Projesinin detaylarnn 5 Martta Ankarada yaplacak açl toplantsyla duyurulacan da kaydetti.

Ana Sayfaya Git