Kırsala destek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı 2 (IPARD) kırsal kalkınma destekleri 5. başvuru çağrısı 2. grubunda destek almaya hak kazanan ve 200 milyon liralık hibe sağlanacak 182 projenin onaylandığını bildirdi.

Haberler 10.10.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakdemirli, yapt yazl açklamada, bakanlk olarak, krsala daha çok yatrm, üreticiye daha çok gelir, istihdama daha çok katk salamak amacyla krsal kalknma desteklerini yatrmclarla buluturmaya devam ettiklerine dikkati çekti.

KIRSALA DESTEK PROJELER

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumunun (TKDK) 16 ubat 2019 tarihinde çkt IPARD-2 5. bavuru çar ilan kapsamnda uygun bulunan projelerin 2. grup sonuçlarnn www.tkdk.gov.tr adresinden açklandn ifade eden Pakdemirli, hayvanclk ve ileme -pazarlama sektörlerinde Proje Deerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafndan deerlendirmeleri tamamlanan 182 projenin onaylandn ve hibe sözlemelerinin imzalanma sürecinin baladna iaret etti.

Pakdemirli, bu kapsamda 182 projeye toplam 200 milyon lira hibe salanacan belirterek, Bu hibe sayesinde krsalda 500 milyon lirann üzerinde yatrm yaplmas ve bin yeni istihdam oluturulmas hedefleniyor. Onaylanan ve hibe destei alacak 182 projenin 71i besi çiftlii, 44ü süt çiftlii, 13ü broyler, 1i yumurtaclk, 12si süt ileme, 5i krmz et ileme, 1i su ürünleri ileme, 35i de meyve ve sebze souk hava deposu yatrmn kapsyor. bilgilerini paylat.

IPARD-2 5. bavuru çar döneminde onaylanacak dier projelerin de önümüzdeki aylarda kamuoyuna duyurulmaya devam edeceini aktaran Pakdemirli, Türkiyenin, IPARD krsal kalknma uygulamalarnda ABye aday ülkeler içinde en baarl ülke olduunun altn çizdi.

Bakan Pakdemirli, 2011 ylnda uygulamas balayan IPARD program kapsamnda ülkede küçük ve orta ölçekli tarm, hayvanclk iletmelerinin modernizasyonu, teknoloji seviyelerinin iyiletirilmesi, AB standartlarna ulatrlmasnn hedeflendiini kaydetti.

- 60 BN KLK STHDAM OLUTURULDU

Pakdemirli, 42 ilde uygulanan IPARD program kapsamnda, 16 sektördeki yatrmlarn alanlara göre deimekle birlikte 125 bin ila 3 milyon avro arasndaki bölümüne yüzde 40 ila 70 hibe salandn belirterek, TKDK tarafndan yürütülen etkin çalmalar neticesinde son 8 ylda krsalda 7 bini kadn ve gençlere ait olmak üzere 14 binden fazla projeye 4 milyar lira hibe saland. Bu hibe sayesinde krsalda 10 milyar liralk yatrm yapld ve 60 bin yeni istihdam oluturuldu. Yerinde üretim, ileme ve kalknma anlayyla krsaldaki dinamizmi daha çok enerjiye, daha çok üretime çevirmek için çalmaya devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git