Faaliyetlerini durduran işletmeler kısa çalışma ödeneğine başvurabilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, faaliyetlerini yavaşlatan veya durduran işletmelerin kısa çalışma ödeneğine başvurabileceklerini bildirdi.

Haberler 31.03.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Politikalar Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, faaliyetlerini yavalatan veya durduran iletmelerin ksa çalma ödeneine bavurabileceini söyledi. Selçuk, Ksa çalma ödeneinin kayna isizlik fonundan karlanacak, en fazla üç ay verilecek dedi. Ksa çalma ödeneine bir haftada 19 bin firmann bavuruda bulunduu bilgisini veren Selçuk, Bu da yaklak 420 bini akn sigortalya tekabül ediyor diye belirtti.

FALYETN DURDURAN LETMELER

Selçuk, ödenen periyodik paylar kanalyla hem illerindeki hem ilçelerdeki ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulalmaya çalldn belirterek, Valilik, sosyal yardmlama vakflarna gönderdiimiz miktar bizim geçen aya kadar 135 milyondu aylk, bu miktar 180 milyona çkardk. nallah önümüzdeki dönem periyodik artla beraber vakflarmz daha fazla ailelere ulaabilecek. lerleyen zamanda inallah bu pay artrrz. Bir sosyal paketimiz var. Bunun birinci faznda biz 2 milyon 111 bin aileye biner lira destek saladk. lk ödemeleri de önümüzdeki hafta 1 Nisanda yaplmaya balanacak. Kesinlikle fiziki bir bavuru almadk. Bunlarn kimlik numaralarna göndereceiz PTT kanalyla. Vatandamz hiçbir zaman desteksiz brakmayacaz. Bunun gelecek farzlar da olacak ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git