‘Kadın kooperatifleri’ kuruluyor

Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere ilde toplam 13 tane kadın kooperatifinin kurulması konusunda çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Haberler 18.06.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadnlarn ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katlmalarn salamak amacyla Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan himayesinde; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl, Tarm ve Orman Bakanl ile Ticaret Bakanl koordinesinde yürütülen Kadn Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi projesi kapsamnda Batmanda yürütülecek çalmalar, Vali Hulusi ahin bakanlnda yaplan toplantda masaya yatrld.

Valilik toplant salonunda yaplan toplantya Ei Ebru ahin ile birlikte katlan Vali ahin yan sra; lçe Kaymakamlar, Belediye Bakan Yardmclar, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürü, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü, l Tarm ve Orman Müdürü, Belediyenin ilgili birim müdürleri, çATOM ve ADEM yetkilileri ile STKlarn kadn yöneticileri de katld.

Vali ahinin açl konumasyla balayan toplantda, il merkez ve ilçelerinde kadn kooperatiflerinin kurulmasnda rol oynayacak kurum ve kurulular belirlenerek bu konuda yürütülecek çalmalar görüüldü.

KADIN KOOPERATFLER

Kadn kooperatiflerinin austos aynn bana kadar kurulmas konusunda ilgililere talimat veren Vali ahin, Kooperatiflerin kurulmas ile iimiz bitmeyecek, ayn zamanda bu kooperatiflerin aktif bir ekilde çalmasn da salayacaz. Bu konuda kadnlarmza gereken bütün destei vereceiz. limizde bulunan Aile Destek Merkezleri, çATOMlar, Belediyenin Kadn ve Aile Merkezi, Halk Eitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde kadnlarmz çok ciddi çalmalar yürütüyor. Biz kadn emeini buralarda zaten organize etmiiz. Valilik ve Belediyemizin destekleriyle bu kurumlarn hepsini devreye sokarak, bata ilçelerde ilçe Kaymakamlarmz, il merkezinde de il müdürlerimizin koordinasyonunda gerekli bütün çalmalar yaplacaktr. Sanat sokanda sat noktalar oluturuyoruz ve buralar da kadn kooperatiflerine sat noktas olarak tahsis edeceiz. Kadnlarmz tarafndan üretilen ürünlerin pazar sorunu olmayacak, çünkü biz bu konuda gerekli tüm destekleri salayacaz. diye konutu.

lde kadn kooperatiflerinin kurulmas, sürdürülebilirliinin salanmas, kurumsal kapasitelerinin gelitirilmesi ve görünürlüklerinin arttrlmasyla ilgili yürütülecek çalmalarn deerlendirildii toplant neticesinde; Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere ilde toplam 13 tane kadn kooperatifinin kurulmas konusunda çalmalara balanaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git