Görüş Bildir

‘Kadın kooperatifleri’ kuruluyor

Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere ilde toplam 13 tane kadın kooperatifinin kurulması konusunda çalışmalara başlanacağı bildirildi.

‘Kadın kooperatifleri’ kuruluyor

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı koordinesinde yürütülen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Batman’da yürütülecek çalışmalar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Eşi Ebru Şahin ile birlikte katılan Vali Şahin yanı sıra; İlçe Kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdürü, Belediyenin ilgili birim müdürleri, ÇATOM ve ADEM yetkilileri ile STK’ların kadın yöneticileri de katıldı.

Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, il merkez ve ilçelerinde kadın kooperatiflerinin kurulmasında rol oynayacak kurum ve kuruluşlar belirlenerek bu konuda yürütülecek çalışmalar görüşüldü.

KADIN KOOPERATİFLERİ

Kadın kooperatiflerinin ağustos ayının başına kadar kurulması konusunda ilgililere talimat veren Vali Şahin, “Kooperatiflerin kurulması ile işimiz bitmeyecek, aynı zamanda bu kooperatiflerin aktif bir şekilde çalışmasını da sağlayacağız. Bu konuda kadınlarımıza gereken bütün desteği vereceğiz. İlimizde bulunan Aile Destek Merkezleri, ÇATOM’lar, Belediyenin Kadın ve Aile Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde kadınlarımız çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Biz kadın emeğini buralarda zaten organize etmişiz. Valilik ve Belediyemizin destekleriyle bu kurumların hepsini devreye sokarak, başta ilçelerde ilçe Kaymakamlarımız, il merkezinde de il müdürlerimizin koordinasyonunda gerekli bütün çalışmalar yapılacaktır. Sanat sokağında satış noktaları oluşturuyoruz ve buraları da kadın kooperatiflerine satış noktası olarak tahsis edeceğiz. Kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin pazar sorunu olmayacak, çünkü biz bu konuda gerekli tüm destekleri sağlayacağız.” diye konuştu.

İlde kadın kooperatiflerinin kurulması, sürdürülebilirliğinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılmasıyla ilgili yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği toplantı neticesinde; Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere ilde toplam 13 tane kadın kooperatifinin kurulması konusunda çalışmalara başlanacağı ifade edildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi