Kalifiye eleman yetiştirilecek?

Van'da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen proje ile atıl durumdaki tekstil makineleri değerlendirilerek kalifiye elemanlar yetiştirilecek.

Haberler 21.01.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odasnn (Van TSO) yürüttüü 1 milyon 200 bin lira bütçeli Tekstilde Nitelik Birlii ile Geliiyor projesinin imza töreni Van Valilii Ali Paa Toplant Salonunda yapld.

Programda konuan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, projenin kentin ekonomisine büyük bir katk sunacan söyledi.

Proje bütçesinin 1 milyon 80 bin lirasnn hibe olduunu aktaran Bilmez, kent için önem tayan projenin hazrlanmasnda emek harcayan Van TSO ile Dou Anadolu Kalknma Ajansna (DAKA) teekkür etti.

Van TSO Yönetim Kurulu Bakan Necdet Takva ise projeyle atl durumdaki tekstil makinelerinin ara elaman yetitirilmesi için kullanlacan belirtti.

ATIL DURUMDAK TEKTL MAKNELER

Daha önce Avrupa Birlii desteiyle çaldran Dernei ve Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduraclar ve Giyim Sanatkarlar Odasnn katksyla yürüttükleri proje kapsamnda alnan makinelerin bulunduunu anlatan Takva, öyle konutu:

O makineleri GEMle yaptmz ibirliinde kullanacaz. Bu proje, sürekli tekstilde çalacak ve özellikle dezavantajl durumda olan isiz kadnlarn eitilmesine yönelik bir faaliyet olacak. Proje ile GEMde tekstil eitim merkezi tarznda bir yap oluturacaz. Tabi bu projenin sürdürülebilirlii açsndan milli eitim ve halk eitim merkezi uzmanlarndan da yararlanacaz. Daha önce yürüttüümüz projeden elde ettiimiz makinelerin, bundan sonra Vann i gücüne ve nitelikli eleman yetitirmesine sunaca katkyla ilgileniyorum. Bunun için çok mutluyum. Projeye yakn ilgisinden dolay Valimize, DAKA Genel Sekreteri Halil brahim Güraya ve projede yer alan tüm paydalarmza teekkür ediyorum.

DAKA Genel Sekreteri Halil brahim Güray da Vann son yllarda tekstilde bir marka haline geldiini vurgulad.

Tekstilde ciddi bir kümeleme potansiyeli yakaladklarn ve bunu gelitirerek sürdürdüklerini kaydeden Güray, ilk olarak Cazibe Merkezleri Destekleme Program kapsamnda tekstil kentin birinci etabn yaptklarn, u anda da ikinci etabn altyap çalmalarnn devam ettiini söyledi.

Birinci etabn yüzde yüz dolulua ulatn ve bugün 3 bin 500ün üzerinde kaytl tekstil elemannn çaltn aktaran Güray, unlar kaydetti:

Firmalarmzn en büyük ihtiyaçlarndan biri nitelikli eleman. Proje çerçevesinde GEMde tekstil ile ilgili sürekli eitim merkezi kurulacak. Burada hem tekstil kent hem de tekstil kentin dnda faaliyet gösteren firmalara sürekli nitelikli elaman yetitirmeyi planlyoruz. Tekstil sektörü Vanda emin admlarla büyümeye devam edecek.

Konumalarn ardndan Vali Bilmez, Takva ile Güray proje protokolünü imzalad.

Ana Sayfaya Git