Kapalı mekana fatura kesilmez

"Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın ya da iki yılın bütün aylarının ortalaması ile değil, son iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak belirlenecektir" dedi.

Haberler 09.04.2020 - 02:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji Piyasas Düzenleme Kurumunca (EPDK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Bakan Bendevi Palandökenin kyasen fatura düzenlenmesine ilikin yapt açklamalarnn gerçei yanstmad belirtilerek, kapal i yerleri için kyasen fatura düzenlenmeyecei, uygulamann belirli bölgeler için belirli bir süre geçerli olaca bildirildi.

EPDKden yaplan açklamada, kyasen fatura düzenlenmesi konusunda kamuoyunda gerçekle ilgisi olmayan deerlendirmeler yaplarak vatandan yanl bilgilendirildii kaydedildi.

Bu durumun son örneinin TESK Bakan Palandökenin deerlendirmeleri olduu belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

FATURA DÜZENLENMEYECEK

TESK Bakan Palandöken, çalmayan kapanm dükkann ortalama tüketimi mi olur? Deli Dumrul vergisi gibi Deli Dumrul faturas m ödeyeceiz? eklinde ifadeler kullanmtr. Öncelikle ifade etmeliyiz ki bir tüketicinin, bir saha çalannn hayat bütün düzenlemelerden daha deerlidir ve bu düzenleme insanmzn sal için yaplmtr. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, rutin sayaç okumalar devam edecek. Kapal i yerleri için kyasen fatura söz konusu olmayacak. Kyasen fatura uygulamas belli bölgeler ve belli bir süre için geçerli olacaktr. Hiç kimse madur edilmeyecektir.

Kyasen fatura düzenlemesi son 3 ayn, ya da iki yln bütün aylarnn ortalamas ile deil, son iki yln ayn ay ortalamalar baz alnarak belirlenecektir. Örnein mays ay için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yl mays aylarna ilikin kullanm yerinin tüketim ortalamas kullanlacaktr. Düzenlemenin en iyi ekilde anlalmas için yaptmz açklamalara ramen, Sayn Palandöken ne yazk ki birini bile okumam ya da okumu, ucuz popülizm yapmann peine dümü görünmektedir. Binlerce esnaf ve sanatkar temsil eden bir konfederasyonun bakanna böyle yalan yanl açklamalar yapmak, esnaf ve sanatkarlarmz EPDKye kar kkrtmak, görevinin arlna yakmayan sorumsuzca bir davrantr.

Ana Sayfaya Git