Karlıova'da sokaklar güneş enerjisiyle aydınlatılıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sokak aydınlatması güneş enerjisinden sağlanıyor.

Haberler 08.11.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce 6 mahallede gençlere ücretsiz internet hizmeti sunan Karlova Belediyesi, vatandalarn akam rahat ve huzur içerisinde dolaabilmesi ve kesintisiz aydnlatma için sokak klandrmasn güne enerjisiyle yapyor.

Belediye tarafndan hazrlanan 300 bin lira maliyetli güne enerjili sokak lambalar projesi Frat Kalknma Ajansna sunuldu. Projenin kabul edilmesiyle satn alnan güne enerjili 100 sokak lambas, cadde ve sokaklara dikildi.

Belediye Bakan Veysi Bingöl k aylarnda youn kar ya dolaysyla enerji iletim hatlarnda arzalarn olutuunu, bu nedenle zaman zaman günlerce ilçeye elektrik verilemediini anmsatt.

Sokakta vatandan huzur ve güven içerisinde dolamas için güne enerjisine yöneldiklerini kaydeden Bingöl, yenilenebilir enerjinin ülke ekonomisine de katk sunduunu söyledi.

- lçenin tamamn ayn yöntemle aydnlatacaz

Güne enerjisi ile çalan sensörlü lambalar sayesinde aydnlatma skntsnn sona erdiini aktaran Bingöl, lk etapta ilçenin farkl mahallerine 100 direk diktik. Kesinti olduunda dahi sokaklar aydnlatyor. Halkmz çok beendi. lçenin tamamn ayn yöntemle aydnlatacaz. dedi.

Kanitaht Mahallesi Muhtar Behçet Bingöl, geçen yl yaanan kesintiler dolaysyla mahallelerine günlerce elektrik verilemediini anlatarak, Güne enerjili sokak lambalaryla mahallemiz aydnland. diye konutu.

Iklandrlm sokaklarda yürümekten duyduu memnuniyeti dile getiren ilçe sakini Hayrettin Gülen de Artk sokaklarmz karanlkta kalmyor. Sokak lambalarndan bir tanesi hemen evimin yannda dikildi. Elektrik kesintisi olduu zaman bu ktan faydalanrm. dedi.

Ana Sayfaya Git