Karlıova'da sokaklar güneş enerjisiyle aydınlatılıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sokak aydınlatması güneş enerjisinden sağlanıyor.

Karlıova'da sokaklar güneş enerjisiyle aydınlatılıyor

Daha önce 6 mahallede gençlere ücretsiz internet hizmeti sunan Karlıova Belediyesi, vatandaşların akşam rahat ve huzur içerisinde dolaşabilmesi ve kesintisiz aydınlatma için sokak ışıklandırmasını güneş enerjisiyle yapıyor.

Belediye tarafından hazırlanan 300 bin lira maliyetli güneş enerjili sokak lambaları projesi Fırat Kalkınma Ajansına sunuldu. Projenin kabul edilmesiyle satın alınan güneş enerjili 100 sokak lambası, cadde ve sokaklara dikildi.

Belediye Başkanı Veysi Bingöl kış aylarında yoğun kar yağışı dolayısıyla enerji iletim hatlarında arızaların oluştuğunu, bu nedenle zaman zaman günlerce ilçeye elektrik verilemediğini anımsattı.

Sokakta vatandaşın huzur ve güven içerisinde dolaşması için güneş enerjisine yöneldiklerini kaydeden Bingöl, yenilenebilir enerjinin ülke ekonomisine de katkı sunduğunu söyledi.

- "İlçenin tamamını aynı yöntemle aydınlatacağız"

Güneş enerjisi ile çalışan sensörlü lambalar sayesinde aydınlatma sıkıntısının sona erdiğini aktaran Bingöl, "İlk etapta ilçenin farklı mahallerine 100 direk diktik. Kesinti olduğunda dahi sokakları aydınlatıyor. Halkımız çok beğendi. İlçenin tamamını aynı yöntemle aydınlatacağız." dedi.

Kanitaht Mahallesi Muhtarı Behçet Bingöl, geçen yıl yaşanan kesintiler dolayısıyla mahallelerine günlerce elektrik verilemediğini anlatarak, "Güneş enerjili sokak lambalarıyla mahallemiz aydınlandı." diye konuştu.

Işıklandırılmış sokaklarda yürümekten duyduğu memnuniyeti dile getiren ilçe sakini Hayrettin Gülen de "Artık sokaklarımız karanlıkta kalmıyor. Sokak lambalarından bir tanesi hemen evimin yanında dikildi. Elektrik kesintisi olduğu zaman bu ışıktan faydalanırım." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz