Katılık oluşuyor, yükseliş sürecek

Merkez Bankası eski başkan yardımcısı İbrahim Turhan ve akademisyen Oğuz Demir, enflasyonu yorumladı. Turhan'a göre, enflasyonda katılık oluşuyor. Demir ise 3 haneli enflasyon rakamına işaret ediyor.

Haberler 06.05.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BRAHM TURHAN: KATILIK OLUUYOR

Uzun yllar Türkiye Merkez Bankas Bakan Yardmcl görevinde bulunan ve sonrasnda politikaya giren Prof. Dr. brahim Turhan, enflasyonda katlama beklentisine vurgu yaparak Geçen yln sonundan beri enflasyonun yüzde 70 olacan öngörmütüm. Önümüzdeki ay da yükseli sürecek. Daha da kötüsü enflasyonda ciddi bir katlk oluuyor. Yl sonunda da yüzde 50nin üzerinde kalaca kesin gibi dedi.

OUZ DEMR: 3 HANEL BR ENFLASYONA GDYORUZ

Doç. Dr. Ouz Demir ise hükümetin enflasyonla mücadeleyi braktn ve kredi düzenlemeleriyle durumu düzeltmeyi düündüünü belirterek Yüzde 70lere gelen enflasyon ve yüzde 90lara erien bir gda enflasyonu var. Belli ki özellikle gda enflasyonunda 3 haneli bir enflasyon oranna doru gidiyoruz. Fiyatlar karsnda alm gücü sürekli eriyen ücretli kesimler için büyük bir bask yaratyor yaadmz koullar. Hükümet ise enflasyonla mücadeleyi tamamen brakm durumda. Sadece kredi düzenlemeleri ile durumu düzeltebileceini düünüyor. Eer yaz döneminde de istenen fiyat gevemesi ortaya çkmazsa çok daha zor günlere gidiyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git