Katılık oluşuyor, yükseliş sürecek

Merkez Bankası eski başkan yardımcısı İbrahim Turhan ve akademisyen Oğuz Demir, enflasyonu yorumladı. Turhan'a göre, enflasyonda katılık oluşuyor. Demir ise 3 haneli enflasyon rakamına işaret ediyor.

Katılık oluşuyor, yükseliş sürecek

İBRAHİM TURHAN: KATILIK OLUŞUYOR

Uzun yıllar Türkiye Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve sonrasında politikaya giren Prof. Dr. İbrahim Turhan, enflasyonda katılaşma beklentisine vurgu yaparak "Geçen yılın sonundan beri enflasyonun yüzde 70 olacağını öngörmüştüm. Önümüzdeki ay da yükseliş sürecek. Daha da kötüsü enflasyonda ciddi bir katılık oluşuyor. Yıl sonunda da yüzde 50'nin üzerinde kalacağı kesin gibi" dedi.

OĞUZ DEMİR: 3 HANELİ BİR ENFLASYONA GİDİYORUZ

Doç. Dr. Oğuz Demir ise hükümetin enflasyonla mücadeleyi bıraktığını ve kredi düzenlemeleriyle durumu düzeltmeyi düşündüğünü belirterek "Yüzde 70'lere gelen enflasyon ve yüzde 90'lara erişen bir gıda enflasyonu var. Belli ki özellikle gıda enflasyonunda 3 haneli bir enflasyon oranına doğru gidiyoruz. Fiyatlar karşısında alım gücü sürekli eriyen ücretli kesimler için büyük bir baskı yaratıyor yaşadığımız koşullar. Hükümet ise enflasyonla mücadeleyi tamamen bırakmış durumda. Sadece kredi düzenlemeleri ile durumu düzeltebileceğini düşünüyor. Eğer yaz döneminde de istenen fiyat gevşemesi ortaya çıkmazsa çok daha zor günlere gidiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz