Kayıt dışı alarmı

Yaklaşık yüzde 75’lik kayıt dışı elektrik kullanımının yaşandığı Dicle bölgesinde bu durumu düzelterek hizmet kalitesini artırmaya çalışan Dicle Elektrik Dağıtım, yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği denetimler sırasında 12 bin 300 abone hakkında işlem yaptı.

Haberler 21.02.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 21.02.2017 - 09:08

Dicle Elektrik Datm A (DEDA) Genel Müdürü Murat Karagüzel, kayt d elektrikle mücadelenin kararllkla sürdürüleceini vurgulayarak, 2017ye girdiimiz ilk günden bu yana bölge genelinde gerçekletirilen denetimler srasnda kayt d elektrik kullanmaktan dolay 12 bin 300 abone hakknda ilem yapld. ifadelerini kulland.

irketten yaplan yazl açklamada, Dicle bölgesinde kayt d elektrik kullanmnn yüzde 75 seviyesinde olduu ve bu durumun düzeltilerek hizmet kalitesininin artrlmasna çalld belirtildi.

KAYITDII ELEKTRK KULLANIMI

Açklamada görülerine yer verilen Karagüzel, bölgede kayt d elektrik kullanmn engellemek için çeitli projelerin gelitirildiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Hayata geçirdiimiz projeler sayesinde hem kayt d kullanm hem de elektrik kesintilerini sona erdirmeyi amaçlyoruz. Özellikle, Örnek Köy projesinin kayt d ile mücadelede etkili olmasn bekliyoruz. Kayt d ile mücadele çalmalar önceki yllarda olduu gibi bundan sonra da ayn kararllkla devam edecek. 2017ye girdiimiz ilk günden bu yana bölge genelinde gerçekletirilen denetimler srasnda kayt d elektrik kullanmaktan dolay 12 bin 300 abone hakknda ilem yapld. 2016nn 45 günlük ayn döneminde de yine kayt d kullanmaktan dolay 14 bin abone hakknda ilem yaplmt.

BAKA YÖNLERE çEKLMESN

Her seçim dönemine girildiinde elektrik irketlerinin kaçakla mücadelesini baka yönlere çekmek isteyenlerin çkabildiine de iaret eden Karagüzel, Bu dönemde de yasalar, mevzuatlar kapsamnda yürütülen, en önemlisi de vatandan hak ve hukukunu korumak için sürdürülen bu çalmalarn, sanki halk mutsuz ediyormu izlenimi yaratanlar çkabilir. Dorusu referandum sürecinde de bu tip iftiralar bekliyoruz. Ancak görmek isteyen herkes, halkn yaplan yeni yatrmlardan ve iyiletirmelerden ne kadar mutlu olduunu görebilir. deerlendirmesinde bulundu.

ÖRNEK KÖY PROJESNDEN

DEDAn yürüttüü Örnek Köy projesine dahil olan yerleim alanlarnda, sayaçlar direk üzerinde topland için kayt d kullanm sfrlanyor. ebekesi yenilenen bu yerleim alanlarnda kayt d kullanm olmad için elektrik kesintisi de tamamen ortadan kalkyor.

Söz konusu projeye dahil olmak isteyen çok sayda köy ve mahallenin bulunduu belirtilirken, bu yerleim birimleriyle ilgili çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git