KDK'nın tavsiye kararıyla şef kadrosuna atandı

Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye kararıyla mağdur edildiği belirlenen ve şef kadrosuna atanamayan üniversite çalışanı yeni görevine kavuştu

Haberler 15.12.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Denetçilii Kurumunun (KDK), tavsiye kararyla madur edildii belirlenen üniversite çalan, atanamad ef kadrosunda görevlendirildi.

Bir üniversitede çalan bavurucu, Yükseköretim Kurulu (YÖK) tarafndan yaplan görevde yükselme snavnda baar salayarak ef unvan ald.

Tercih sonrasnda bir fakültenin ef kadrosu için yedek srada yer alan bavurucu, bo olan kadroya yapt müracaatn reddedilmesi üzerine konuyu KDKya tad.

ikayeti inceleyen KDK, ilgili üniversiteye bavurucunun maduriyetinin giderilerek bo ef kadrosuna atanmasna yönelik tavsiyede bulundu. Kurumun tavsiye kararna uyan üniversite, söz konusu personeli belirtilen kadroya görevlendirdi.

BAVURANIN HATASINDAN KAYNAKLANMIYOR

Kararda, Kamu Kurum ve Kurulularnda Görevde Yükselme ve Unvan Deiiklii Esaslarna Dair Genel Yönetmelikte, atanmaya hak kazanan personelin, baar sralamas listesinin kesinlemesinin ardndan en yüksek puandan balamak üzere belirlenen sralamadaki baar puanna göre atanacana yönelik hüküm bulunduu hatrlatld.

Ayn yönetmelikte boalan kadrolar için baar sralamasnn kesinletii tarihten itibaren 6 aylk süreyi amamak üzere yedekler arasndan atama yaplabileceine ilikin düzenleme olduunun aktarld kararda, bavurucunun bu süreyi geçirdii gerekçesiyle atanamad bildirildi.

darelerin ilem tesis ederken hukuka bal olmasnn, hukuk kurallar içinde hareket etmesinin gerektiine iaret edilen kararda, bavurann hatasndan kaynaklanmayan bir durumdan dolay gerekli tedbirlerin alnmad vurguland.

Kararda, bavurucunun madur edildii, atama yaplmamasnn hukuka, hakkaniyete aykr olduu ifade edildi.

KDKnn tavsiye kararnda, idarenin atama ilemini yapmas gerektii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git