Kira gelir beyanınızı yapın

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, kira gelir beyanlarının vatandaşlar tarafından ivedilikle yapılması gerektiğini duyurdu.

Haberler 25.03.2021 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr vergi Dairesi Bakan Ramazan Yaar, beyana tabi gelirleri sadece kira, ücret, menkul sermaye irad, dier kazanç ve iratlardan oluan mükelleflerin 2020 yl gelir vergisi beyannamelerini 31 Mart 2021 tarihine kadar vermeleri gerektiini açklad. Yaar, 2020 ylna ilikin beyannameler www.hazirbeyan.gib.gov.tr adresinden kolaylkla verilebilineceini söyledi.

Yazala açklama yapan ve kira geliri olan vatandalarn beyanname vermesi gerektii çarsn yapan Yaar, öyle dedi;

BEYANNAME VERLMEL

Mükellefler beyannamelerini vergi dairelerinde verebilecei gibi çok daha hzl, güvenilir ve kolay bir ekilde Hazr Beyan Sistemini kullanarakta verebileceklerdir. lk defa beyanname verecek ve mükellef olacaklarda ayn sistemi kullanabileceklerdir.

Mükelleflerimiz 2020 yl için 6.600 TL yi aan miktarda konut kira geliri elde etmilerse beyanname vereceklerdir. 6.600 TLnin altnda kalan konut kira gelirleri için ise beyanname verilmesine gerek bulunmamaktadr. Elde edilen kira gelirlerinin süresinde beyan edilmesi kaydyla 6.600 TLlik tutar için istisna uygulanacaktr. Bu bakmdan bu gelirlerin süresinde beyan edilmesi önem arz etmektedir.

Mükelleflerimiz www.hazirbeyan.gib.gov.tr adresinden kullanc kodu veya e-devlet ifresi ile girerek önceden hazrlanm bilgileri kontrol edip, kira geliri ve indirimlerini yazarak beyanlarn onaylayacak ve tahakkuk bilgilerine ulaacaktr. Beyannamenin verilmesini müteakip 2 taksit halinde ( 1. Taksit Mart ay sonu 2. Taksit Temmuz ay sonu) yine Hazr Beyan Sistemi üzerinden, anlamal bankalardan Kredi Kart - Banka Kart ile veya vergi dairesi veznelerinden nakit ödeme yaplabilecektir.

7256 SAYILI KANUNA LKN HATIRLATMA

7256 Sayl Kanunun ilk taksit ödeme süresi 1 Mart 2021 tarihinde son bulmu olup, pein ödeme seçeneini tercih edip bu tarihe kadar ödeme yapmayan mükelleflerimiz 31 Mart 2021 tarihine kadar ödeme yapmalar halinde kanunun salad imkanlardan yine de yararlanabileceklerdir.

Ayrca taksitli ödeme seçeneini tercih edip, ilk taksitini süresinde ödeyen mükelleflerimizin ikinci taksit ödeme süresinin son günü olan 31 Mart 2021 tarihine kadar kalan tüm borcu ödemeleri halinde katsay uygulanmayacak, hesaplanan Y-ÜFE tutarndan %50 indirim uygulanacaktr.

Bunun yannda, taksitli ödeme seçeneini tercih eden mükelleflerimizin yaplandrmalarnn bozulmamas için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerektiinden, ikinci taksitlerini 31 Mart 2021 tarihine kadar ödemeleri zorunludur.

Ana Sayfaya Git