Kiracıdan kiralık sistemine yoğun talep

Emlakçıların yüksek komisyon ücretini bertaraf etmek için bulunan ‘kiracıdan kiralık’ sistemi yaygınlaştı. İşkolu halini almaya başlayınca emlakçılar tepki gösterdi

Haberler 10.06.2019 - 13:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede artan yerleik yabanc says, ksa süreli kiralamalar ve örenci hareketlilii emlakçlk alanndaki dengeleri deitirmeye balad.

lk olarak yabanc örenciler arasnda moda olmaya balayan kiracdan kiralk uygulamalar teknolojinin de etkisiyle hzla yayld. Yüksek komisyon ücretlerine alternatif olarak çkan ve bir dönem popüler olan sahibinden kiralk modelinin yeni bir versiyonu olan sisteme talep her geçen gün artyor.

EMLAKçI DEVREDII

Yeni sistem, yüksek emlak komisyonlarn devred brakmay amaçlyor. Bu uygulamalar nedeniyle yüzbinlerce konut emlakçlarn tekelinden çkm durumda. Birçok sosyal medya ve internet sitesi üzerinden sistem yaylyor. Yerli ve yabanc örenciler, turistler hatta Türk vatandalar sosyal medya üzerinden organize oluyor. Kiiler boaltmaya karar verdikleri ev ya da iyerlerini internette duyuruya çkaryor. Kiraclar, emlakçlarn istediinin çok altnda da olsa belli bir para talep edebiliyor.

Örnein, emlakçdan bir daire kiraladnzda sizden bir kira bedeli komisyon tahsil ediliyor. Yani, aylk kiras 2.500 olan bir daire için emlakçya da 2.500 TL vermeniz gerekiyor. Kiracdan kiralk sisteminde bu rakam en fazla 500 TL oluyor.

EV SAHB çN AVANTAJ

Birçok kii bunu bir i kolu haline getirerek, binlerce kirac ile toplu anlamalar yapyor. Bu sayede kiraclar da evden çkarken bir kazanç kaps frsat yakalyor. Ev sahipleri de daha hzl ve referansl kirac bulduklar için sistemi destekliyor.

Ana Sayfaya Git