Kırmızı ete zam yok!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, corona virüs salgını süresince kırmızı ete zam yapılmayacağını belirterek provokatif açıklamalara itibar edilmemesini istedi.

Haberler 06.04.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakan Vekili Osman Yardmc, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgn süresince krmz ete zam yaplmayacan belirterek, Provokatif amaçl açklamalar oluyor, kimse itibar etmesin, tedirgin de olmasn. dedi.

Yardmc, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda Federasyon olarak Türkiye genelinde mezbahalar çok titiz dezenfekte ettiklerini söyledi.

Antalyada da tedbirler kapsamnda hummal çalmalar yaptklarn vurgulayan Yardmc, insan salnn önemli olduunu, her kesimden sonra gerekli dezenfeksiyonun özenle yapldn dile getirdi.

Tüm kasaplarda sosyal mesafe düzenine göre sat yapldn anlatan Yardmc, krmz etin baklk sisteminin güçlendirilmesinde önemli olduunu vurgulad.

KIRMIZI ETE ZAM YOK

Yardmc, etin hijyenik koullarda tüketilmesinin önemine dikkati çekerek, Herkese yetecek krmz et var, fazla fazla almaya gerek yok. Sanki bitecekmi gibi, Alp, dolaba koyaym mant var. Herkes ihtiyacndan fazlasn almaya çalyor, buna gerek yok. Müterinin talebi neyse veriyoruz. ifadesini kulland.

Bu süreçte fiyat art olaca yönündeki söylentilerin gerçei yanstmadn belirten Yardmc, Corona virüs salgn sürecinde krmz ete zam yok. Provokatif amaçl açklamalar oluyor, kimse itibar etmesin, tedirgin de olmasn. Esnafmz, vatandamzn hizmetinde. Krmz et fiyatlaryla ilgili bonfile ve pirzola baz alnmasn, vatandamz daha çok kyma ve kuba tüketiyor. diye konutu.

Krmz etin A, B, D, fosfor, kalsiyum ve kan hücrelerini yenilediini vurgulayan Yardmc, günlük 150 gram et tüketilmesinin önemli olduunun altn çizdi.

Ana Sayfaya Git