KOBİ kredilerinden 122 bin işletme yararlandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOBİ'lere verilmeye başlanan kredilerle ilgili, "Yaklaşık 122 bin civarında vatandaşımız kredilerini almış durumda. 3 milyar liranın üzerinde kredi piyasaya girmiş durumda." dedi.

Haberler 06.04.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Biçer, esnafa faizsiz kredi uygulamas kapsamnda çalmalarn devam ettiini söyledi.

Kredinin KOBler tarafndan kullanlmasyla beraber piyasaya çok önemli bir para giriinin olacan ifade eden Biçer, Balattmz uygulamayla 460 bin 167 iletmeye kredi vermek için yola çktk. Böylece toplamda 11 milyar liraya yakn bir kredi hacmi oluacak. Yani herkes krediyi kullanrsa inallah 11 milyar liraya yakn kredi piyasaya girmi olacak. diye konutu.

Yaklak 3 haftadr bankalarn bu kredileri kullandrmaya baladn belirten Biçer, Faizini biz ödüyoruz, ana para riski tamamen bankann. Banka krediyi kullandryor. Yaklak 122 bin civarnda vatandamz kredilerini alm durumda. 3 milyar lirann üzerinde kredi piyasaya girmi durumda. ifadelerini kulland.

- Skntlara ilikin bankalarla görüüyoruz

Biçer, kredi kullanan iletme sahiplerine, müdürlüklerde kurduklar özel ekipler vastasyla tek tek ulatklarn dile getirerek, unlar kaydetti:

letmelerin kredi çekme ile ilgili yaadklar skntlara ilikin bankalarla görüüyoruz. Her ildeki müdürlüklerimiz ve koordinatörlerimiz tek tek görüüyor. Kredi kullanacak iletmelerimizle de temas halindeler. Yaadklar sorunlar öreniyorlar ve bunlarla ilgili bankalar nezdinde çözüm bulmaya gayret ediyorlar. Biz sadece genel bir uygulama yapmyoruz. llerde özel uygulamalarla kredi kullanacak iletmelerimizin sorunlarn çözmeye gayret ediyoruz. Tabii bankalar da kendi mevzuatlar çerçevesinde belli uygulamalar yapyorlar ama bu uygulamalar iletmeler lehine daha da gevetmelerini, daha serbest deerlendirmelerini istiyoruz. Buna yönelik çalmalarmz da bir taraftan devam ediyor.

Ana Sayfaya Git