Görüş Bildir

KOBİ kredilerinden 122 bin işletme yararlandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOBİ'lere verilmeye başlanan kredilerle ilgili, "Yaklaşık 122 bin civarında vatandaşımız kredilerini almış durumda. 3 milyar liranın üzerinde kredi piyasaya girmiş durumda." dedi.

KOBİ kredilerinden 122 bin işletme yararlandı

Biçer, esnafa faizsiz kredi uygulaması kapsamında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kredinin KOBİ'ler tarafından kullanılmasıyla beraber piyasaya çok önemli bir para girişinin olacağını ifade eden Biçer, "Başlattığımız uygulamayla 460 bin 167 işletmeye kredi vermek için yola çıktık. Böylece toplamda 11 milyar liraya yakın bir kredi hacmi oluşacak. Yani herkes krediyi kullanırsa inşallah 11 milyar liraya yakın kredi piyasaya girmiş olacak." diye konuştu.

Yaklaşık 3 haftadır bankaların bu kredileri kullandırmaya başladığını belirten Biçer, "Faizini biz ödüyoruz, ana para riski tamamen bankanın. Banka krediyi kullandırıyor. Yaklaşık 122 bin civarında vatandaşımız kredilerini almış durumda. 3 milyar liranın üzerinde kredi piyasaya girmiş durumda." ifadelerini kullandı.

- "Sıkıntılara ilişkin bankalarla görüşüyoruz"

Biçer, kredi kullanan işletme sahiplerine, müdürlüklerde kurdukları özel ekipler vasıtasıyla tek tek ulaştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İşletmelerin kredi çekme ile ilgili yaşadıkları sıkıntılara ilişkin bankalarla görüşüyoruz. Her ildeki müdürlüklerimiz ve koordinatörlerimiz tek tek görüşüyor. Kredi kullanacak işletmelerimizle de temas halindeler. Yaşadıkları sorunları öğreniyorlar ve bunlarla ilgili bankalar nezdinde çözüm bulmaya gayret ediyorlar. Biz sadece genel bir uygulama yapmıyoruz. İllerde özel uygulamalarla kredi kullanacak işletmelerimizin sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Tabii bankalar da kendi mevzuatları çerçevesinde belli uygulamalar yapıyorlar ama bu uygulamaları işletmeler lehine daha da gevşetmelerini, daha serbest değerlendirmelerini istiyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi