KOSGEB 50 bin TL’lik faizsiz kredi sonuçları açıklandı

Başbakan Yıldırım’ın bugün grup toplantısındaki açıklamasından sonra az önce KOSGEB web sitesinden konuyla ilgili detaylı açıklama geldi. KOSGEB sıfır faizli krediyi nasıl alacağınıza dair tüm detaylar haberimizde…

Haberler 28.02.2017 - 16:48 Son Güncelleme : 28.02.2017 - 17:15

KOSGEB sfr faizli kredi için KOSGEBin web sitesinde 460 Bin 167 KOBnin Kredi Faiz Destei Bavurusu Onayland balyla verilen duyurunun detaylar u ekilde;

2017 YILI KOSGEB SIFIR FAZL LETME KREDS FAZ DESTENE BAVURUSU KABUL EDLEN LETMELERN KRED ALMA SÜREC

1) Bavurular, deerlendirme kriterlerine göre bütçe limitleri dhilinde sralanacak.

2) Listede yer alan iletmelere SMS ve/veya e-posta ile bildirim yaplacak.

3) letme, sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr web adresinden giri yaparak bavuru sonucuna ilikin çkt alp KOSGEB ile protokol imzalanan bankalardan (Akbank T.A.., Denizbank A.., QNB Finansbank A.., T. Garanti Bankas A.., T.Halkbankas A.., T. bankas A.., T. Vakflar Bankas T.A.O., Yap ve Kredi Bankas A.., Ziraat Bankas A..) herhangi bir tanesine giderek kredi ilemlerini balatabilecek.

4) letmenin kredi bavurusu, banka tarafndan, genel bankaclk mevzuat, bankaclk teamülleri, banka mevzuat ve kredi politikalar dorultusunda deerlendirilecek. Banka deerlendirmesi sonucunda, kredi talebi uygun bulunan iletmeler için yazlm sistemi üzerinden banka ön onay ilemi gerçekletirilecek ve bavuru formunda belirtilen kredi üst limitini geçmemek üzere banka tarafndan öngörülen kredi miktar girilecek.

5) Bankann, kredi talebini olumlu deerlendirdii ve ön onay verdii iletme, kayt ve beyanname onay ilemleri için KOSGEB Müdürlüüne gidecek.

6) Listede yer alan ancak KOSGEB kayd ve/veya 2015 yl KOB Bilgi Beyannamesi onayl olmayan iletmelere KOSGEB Müdürlükleri tarafndan yazlm sistemi üzerinden onay verilmeyecek. Bu nedenle KOSGEBe kayd ve 2015 yl KOB Bilgi Beyannamesi olmayan iletmelerin KOSGEB Müdürlüklerinde bu ilemleri tamamlamalar gerekiyor.

7) Yaplacak deerlendirmede resmi veriler kullanlacandan, KOB Bilgi Beyannamesi bulunan ancak eksik/hatal olan iletmelerin gerekli düzeltmeleri yapmalar gerekecek. Bu kapsamda, Programa bavuru yapm saylacak ve bavuru yapacak iletmelerin 2015 yl KOB Bilgi Beyannameleri ilgili Uygulama Birimleri tarafndan kontrol edilecek ve eksik/hatal olanlarn resmi verilerle uyumlu hale getirilmesi salanacak.

8) Beyanlar resmi verilerle uyumlu olan ve bavurusu uygun bulunan iletmelere KOSGEB Müdürlüü tarafndan onay verilecek. KOSGEB Müdürlükleri tarafndan verilen onay, KOSGEB Veri Tabanna kaytl, 2015 yl KOB Beyannamesi onayl ve KOSGEB Desteklerinden yasakl olmayan iletme olduu anlamna gelmektedir.

9) Bankann talep ettii krediye ilikin belgelerin Banka ubesine teslimi ile kredi deerlendirme ve tahsis süreci balayacak. letmelerin kredi bavurusu, Banka tarafndan, genel bankaclk mevzuat, bankaclk teamülleri, Banka mevzuat ve kredi politikalar dorultusunda deerlendirilecek.

10) Kredisi Banka tarafndan uygun bulunan iletme için Banka ube onay ve Banka Genel Müdürlük (Temerküz ube) onay verilerek KOSGEBe yazyla iletilecek. KOSGEB tarafndan onaylanan iletmeler Bankaya bildirilecek.

11) KOSGEBin onaylad iletmeye Banka tarafndan kredi kullandrlacak.

Ana Sayfaya Git