KOSGEB 50 bin TL’lik faizsiz kredi sonuçları açıklandı

Başbakan Yıldırım’ın bugün grup toplantısındaki açıklamasından sonra az önce KOSGEB web sitesinden konuyla ilgili detaylı açıklama geldi. KOSGEB sıfır faizli krediyi nasıl alacağınıza dair tüm detaylar haberimizde…

KOSGEB 50 bin TL’lik faizsiz kredi sonuçları açıklandı

KOSGEB sıfır faizli kredi için KOSGEB’in web sitesinde 460 Bin 167 KOBİ’nin Kredi Faiz Desteği Başvurusu Onaylandı başlığıyla verilen duyurunun detayları şu şekilde;

2017 YILI KOSGEB SIFIR FAİZLİ İŞLETME KREDİSİ FAİZ DESTEĞİ’NE BAŞVURUSU KABUL EDİLEN İŞLETMELERİN KREDİ ALMA SÜRECİ

1) Başvurular, değerlendirme kriterlerine göre bütçe limitleri dâhilinde sıralanacak.

2) Listede yer alan işletmelere SMS ve/veya e-posta ile bildirim yapılacak.

3) İşletme, sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr web adresinden giriş yaparak başvuru sonucuna ilişkin çıktı alıp KOSGEB ile protokol imzalanan bankalardan (Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., T. Garanti Bankası A.Ş., T.Halkbankası A.Ş., T. İşbankası A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Ziraat Bankası A.Ş.) herhangi bir tanesine giderek kredi işlemlerini başlatabilecek.

4) İşletmenin kredi başvurusu, banka tarafından, genel bankacılık mevzuatı, bankacılık teamülleri, banka mevzuatı ve kredi politikaları doğrultusunda değerlendirilecek. Banka değerlendirmesi sonucunda, kredi talebi uygun bulunan işletmeler için yazılım sistemi üzerinden banka ön onay işlemi gerçekleştirilecek ve başvuru formunda belirtilen kredi üst limitini geçmemek üzere banka tarafından öngörülen kredi miktarı girilecek.

5) Bankanın, kredi talebini olumlu değerlendirdiği ve ön onay verdiği işletme, kayıt ve beyanname onay işlemleri için KOSGEB Müdürlüğüne gidecek.

6) Listede yer alan ancak KOSGEB kaydı ve/veya 2015 yılı KOBİ Bilgi Beyannamesi onaylı olmayan işletmelere KOSGEB Müdürlükleri tarafından yazılım sistemi üzerinden onay verilmeyecek. Bu nedenle KOSGEB’e kaydı ve 2015 yılı KOBİ Bilgi Beyannamesi olmayan işletmelerin KOSGEB Müdürlüklerinde bu işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

7) Yapılacak değerlendirmede resmi veriler kullanılacağından, KOBİ Bilgi Beyannamesi bulunan ancak eksik/hatalı olan işletmelerin gerekli düzeltmeleri yapmaları gerekecek. Bu kapsamda, Programa başvuru yapmış sayılacak ve başvuru yapacak işletmelerin 2015 yılı KOBİ Bilgi Beyannameleri ilgili Uygulama Birimleri tarafından kontrol edilecek ve eksik/hatalı olanların resmi verilerle uyumlu hale getirilmesi sağlanacak.

8) Beyanları resmi verilerle uyumlu olan ve başvurusu uygun bulunan işletmelere KOSGEB Müdürlüğü tarafından onay verilecek. KOSGEB Müdürlükleri tarafından verilen onay, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, 2015 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan işletme olduğu anlamına gelmektedir.

9) Banka’nın talep ettiği krediye ilişkin belgelerin Banka Şubesine teslimi ile kredi değerlendirme ve tahsis süreci başlayacak. İşletmelerin kredi başvurusu, Banka tarafından, genel bankacılık mevzuatı, bankacılık teamülleri, Banka mevzuatı ve kredi politikaları doğrultusunda değerlendirilecek.

10) Kredisi Banka tarafından uygun bulunan işletme için Banka Şube onayı ve Banka Genel Müdürlük (Temerküz Şube) onayı verilerek KOSGEB’e yazıyla iletilecek. KOSGEB tarafından onaylanan işletmeler Bankaya bildirilecek.

11) KOSGEB’in onayladığı işletmeye Banka tarafından kredi kullandırılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz