KOSGEB, girişimci ve KOBİ'ler konusundaki deneyimlerini Angola ile paylaşacak

İmzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde, KOBİ destek mekanizmalarına ilişkin iyi uygulamaların paylaşılması amacıyla uzman değişimi ve eğitim programları düzenlenebilecek, karşılıklı ticaret hacminin artırılmasına yönelik iş gezileri gerçekleştirilebilecek

Haberler 29.07.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye ve Angola arasnda imzalanan KOBlere yönelik mutabakat zapt kapsamnda KOSGEB, KOB ve giriimcilerin ekonomik ve sosyal kalknmadaki paylarn artrma konusundaki bilgi ve tecrübelerini Angola Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Destekleme Ulusal Enstitüsü (INAPEM) ile paylaacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Angola Cumhurbakan Joao Manuel Gonçalves Lourençonun dün Cumhurbakanl Külliyesinde ba baa ve heyetler aras gerçekletirdikleri görümelerin ardndan iki ülke arasnda çeitli anlamalar imza altna alnd.

Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile Angola Ekonomi ve Planlama Bakan Sergio de Sousa Mendes dos Santos, KOSGEB ile INAPEM arasndaki mutabakat zaptna imza att. mza töreninde KOSGEB Bakan Hasan Basri Kurt da hazr bulundu.

Erdoan ile Lourençonun huzurunda imzalanan mutabakat zapt çerçevesinde, iki ülke KOBleri arasndaki ekonomik ve ticari i birlii gelitirilecek.

Bu kapsamda, KOSGEB, KOB ve giriimcilerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapya ulamalarn salayarak ekonomik ve sosyal kalknmadaki paylarn artrma konusundaki bilgi ve tecrübelerini INAPEM ile paylaacak.

UZMAN DEM YAPILABLECEK

KOBlere ve giriimcilere yönelik eitim programlar düzenlenebilecek, KOB destek mekanizmalarna ilikin iyi uygulamalarn paylalmas amacyla uzman deiimi programlar gerçekletirilebilecek.

ki ülke KOBlerinin karlkl ticaret hacimlerinin artrlmas amacyla karlkl i gezileri düzenlenebilecek, KOSGEB ve INAPEM bölgelerindeki KOBlerle ilgili i frsatlarna ilikin birbirlerini bilgilendirebilecek.

YURT DIINDA 90 KURUMLA BRL

KOSGEBin, INAPEM ile imzalad mutabakat zapt ile yurt dnda i birlii yapt kurum says 90a yükseldi.

Ana Sayfaya Git