Köylerin çehresi değişiyor

Yüksekova ilçesinde, KÖYDES kapsamında yürütülen çalışmalarla köyler daha yaşanabilir hale getiriliyor.

Haberler 25.09.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, Köylerin Altyapsnn Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamnda yürütülen çalmalarla köylerin çehresi deiiyor.

Alt ve üst yap sorununu büyük ölçüde bitirecek projelerin hayata geçirildii ilçede, KÖYDES çerçevesinde bu yl yaklak 9 milyon lira harcanarak 5 köy yoluna 20 kilometre scak asfalt döküldü, 5 farkl köy yolunda da 22 kilometre sathi kaplama asfalt çalmas yapld.

Köylerin yeni görünüme kavumasn salayan çalmalar kapsamnda 3 köye kanalizasyon hatt döendi, 15 köyde içme suyu için yeni tesis, 3 köyde stabilize yol çalmas ve üç köprü, baz köylerde de sulama kanal ile çevre düzenlemesi yapld.

Yüksekova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakç, AA muhabirine yapt açklamada, Yüksekovann deiim, dönüüm sürecine girdiini ve alt ile üstyap çalmalarnn hzla devam ettiini aktard.

Kakç, çalmalarn sadece ilçe merkeziyle snrl kalmadn belirterek, unlar ifade etti:

KÖYLERN çEHRES DEYOR

Artk Yüksekova ilçe merkezinde yaayan 70 bin nüfusa deil, 120 bin nüfuslu Yüksekovann tüm köelerine hizmet götürmeyle ilgili son sürat devam ediyoruz. Bu yl KÖYDES çalmalarmzda tüm köylerde yaplan yollarda arlkl olarak BSK dediimiz scak asfalt kaplama çalmas balattk, bundan sonra bu çalmalar artarak devam edecek. nsanmz ehir merkezinde hangi konforda yayorsa köydeki insanmzda ayn konfora kavuacak ve yaayacak.

çalmalarn sadece yollarla ilgili olmadn ve vatandalarn evinde 24 saat su akacan söyleyen Kakç, yollarn dört dörtlük olacan, köy içi düzenlemelerle ilgili çalmalarn da sürdüünü kaydetti.

Kakç, öyle devam etti:

Hem köy içi düzenlemeleri hem scak asfalt ve kanalizasyon çalmalar yaptk. Bizim derdimiz insanmza en iyi hizmettir, insanmz en rahat konforda yaatmak istiyoruz. Onun için hem ilçe merkezi hem köylere yönelik çalmalarmzda en ideal en konforlu olan yapmak istiyoruz ve bunu da baaryoruz. Artk bir hayalle deil gerçekle yayoruz. Scak asfalt 5 yl önce köy yollarnda hayaldi artk gerçeine kavutu.

Köylere yönelik çalmalarda 9 milyon lira harcandn bildiren Kakç, bu bütçenin önümüzdeki yl daha da artacan, Cumhurbakan, Babakan ve bakanlarn talimatnn bu yönde olduunu ve bunun için kaynak yaratldn ifade etti.

Köprücük köyünde yaayan Hacer çelik ise köylerine yaplan köprüden dolay memnun olduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git