Kredi kartıyla ödenebilen vergi türlerinin kapsamı genişletildi

Bazı vergi türlerinde 50 bin liraya kadar borçların da İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasından anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla ödenebilmesi uygun bulundu

Haberler 31.03.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelir daresi Bakanl (GB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda kredi kartyla ödenebilen vergi türlerinin kapsamn geniletti.

Bakanln internet sitesinden yaplan duyuruya göre, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezalar, anlamal bankalarn kredi kartlaryla nteraktif Vergi Dairesi üzerinden yaplabiliyor.

Bu kapsamda, gayrimenkul-menkul sermaye irad, ücret, dier kazanç ve iratlardan kaynakl gelir vergisi, motorlu tatlar vergisi, trafik idari para cezas, Karayollar Tama Kanunu idari para cezas, geçi ücreti ve idari para cezas, tapu harc, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanm izin harc, örenim kredisi ve katk kredi borçlar, pasaport harc ve deerli kat bedeli, sürücü belgesi harc ve deerli kat bedeli, TC kimlik kart bedeli, veraset ve intikal vergisi gibi ödemeler yer alyor.

50 BN LRAYA KADAR OLAN BORçLAR çN KULLANILACAK

KRED KARTIYLA ÖDENEBLEN VERG

Kovid-19 ile mücadele kapsamnda zorunlu olmadkça vatandalarn ve çalanlarn kalabalk ortamlarda bulunmamasn salayarak onlar korumak ve salgnn yaylmasn engellemek amacyla Hazine ve Maliye Bakanlnca yaplan deerlendirmeler sonucu, baz vergi türlerinden 50 bin liraya kadar olan borçlarn da nteraktif Vergi Dairesi uygulamasndan anlamal bankalarn kredi kartlaryla ödenebilmesi uygun bulundu.

Söz konusu vergi türleri, yllk gelir vergisi, zirai kazanç gelir vergisi, gelir vergisi stopaj (muhtasar), kurumlar vergisi, kurumlar vergisi stopaj, basit usulde ticari kazanç, gerçek usulde katma deer vergisi, haslat esasl katma deer vergisi, gelir geçici vergi, kurum geçici vergi, dier ücretler ve katma deer vergisi tevkifat olarak belirlendi.

Ayrca Halk Bankas, Vakflar Bankas ve Ziraat Bankasna ait banka kartlar ile vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezas gibi ödemelerin nteraktif Vergi Dairesi üzerinden yaplabilmesi mümkün hale getirildi.

nteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulamas (GB Mobil) üzerinden haftann her günü 02.00-23.45 saatlerinde kredi ve banka kartlaryla ödeme yaplabiliyor.

- Mücbir sebep sorgulamas imkan

Öte yandan, Bakanln internet sitesinde yer alan bir baka duyuruya göre, vergi ödevlerinin yerine getirilmesi bakmndan mücbir sebep hükümlerinden yararlanlp yararlanlmadna ilikin sorgulamann nteraktif Vergi Dairesinden yaplmas imkan saland.

Söz konusu bilgiye, nteraktif Vergi Dairesine giri yaplarak Bilgilerim balndan eriilebilecek.

Ana Sayfaya Git