Kulp altyapısı gideriliyor!

Diyarbakır'ın Kulp Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla alt yapı sorunu kalıcı bir çözüme kavuştu.

Haberler 29.09.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Kulp Belediyesi tarafndan yürütülen çalmalarla alt yap sorunu kalc bir çözüme kavutu.

Kulp Belediyesi tarafndan ilçe merkezinin kanalizasyon, içme suyu ebeke ve yamur suyu gideri sorununu ortadan kaldracak alt yap projesi tamamlanarak hayata geçirildi.

Belediye Bakan Vekili Kaymakam Fatih Dülgerolu, alt yap sorununun ilçede ciddi boyutta olduunu söyledi.

Alt yap sorununa kesin ve kalc bir çözüme kavuturmak için DSK Genel Müdürlüüne bulunduklar talep üzerine proje hazrlandn ve çalmalara baladklarn kaydeden Dülgerolu, ilçe merkezindeki bütün mahalle ve sokaklarda balatlan 33 kilometrelik kanalizasyon, 21 kilometrelik içme suyu ebekesi ve 3 kilometrelik yamur suyu kanal çalmalarnn tamamlandn belirtti.

ALT YAPI SORUNU

Nüfus artn göz önünde bulundurarak çok uzun yllara cevap verebilecek ekilde alt yap sorununu çözüme kavuturduklarn aktaran Dülgerolu, öyle konutu:

Vatandalar biran önce bu sorundan kurtarabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalmalarmz tamamladk. Kulp ilçesinin alt yap sorunun kalc bir ekilde çözüme kavumasn salayan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Sayn Cumali Atillaya çok teekkür ederim. lçemize hayrl olsun.

Kulp ilçe merkezinde alt yap çalmalarn tamamlayan DSK Genel Müdürlüü ekipleri, Kulp Belediyesinin talepleri dorultusunda krsal mahallerdeki alt yap çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git